Annons:

Göran Berglund riktar en uppmaning till Hultsfreds kommun om det rivningshotade kvarteret Väduren 4 på Bastugatan i Virserum. Foto: Ossian Mathiasson

Kämpens uppmaning: ”Erbjud Migrationsverket kvarteret som gåva”

Kampen för det rivningshotade hyreshuset på Bastugatan i Virserum går vidare. Göran Berglund kommer med en uppmaning till Hultsfreds kommun efter nya signaler från regeringen.  

”Erbjud Migrationsverket kvarteret som gåva, alternativt överlåt beståndet för en blygsam summa på en krona”, skriver han i ett brev till kommunstyrelsen i Hultsfreds kommun. 

Annons:

Hultsfreds kommun och kommunala bostadsbolaget Hultsfreds Bostäder vill jämna hyreshuset på Bastugatan i Virserum med marken. Göran Berglunds begäran om att länsstyrelsen skulle byggnadsminnesförklara hyreshuset gick inte vägen. 

Riktar uppmaning till kommunen

Nu kommer nästa försök då han har skickat in ett brev till kommunstyrelsen i Hultsfreds kommun. Han har tagit fasta på att regeringen avvecklat EBO-lagen, vilket betyder att krav införs på Migrationsverket att tillhandahålla/skapa förläggningsresurser på olika platser i Sverige under tiden som asylprocessen pågår. 

”Här finns nu ett ypperligt tillfälle för en proaktiv kommun som Hultsfred, och det kommunala bostadsbolaget, att agera. Istället för att riva det aktuella 50-talet sammanhängande lägenheter – för påstådda 20 miljoner kronor – ta genast kontakt med Migrationsverket. Erbjud Migrationsverket kvarteret som gåva, alternativt överlåt beståndet för en blygsam summa på en krona”, skriver Göran Berglund till Hultsfreds kommun.

Göran Berglund ser många fördelar med en sådan lösning som han hoppas att kommunen nappar på.

”Då slipper kommunen/bostadsbolaget ”bekymret” liksom kostnaden för rivning samtidigt som lägenheterna även i fortsättningen, efter mindre renoveringsåtgärder, kan fullt ut fungera som fullvärdiga bostäder. När behov uppstår – en värdefull basresurs. Nu gäller det att agera istället för att rasera”, skriver Göran Berglund. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt