Annons:

Mobil fartkamera i syfte att minska dödligheten – därför valde man platsen

På torsdagen placerades den flyttbara fartkameran utmed riksväg 23/34 i höjd med Ingebo Hagar. Foto: Lotta Madestam

Mobil fartkamera i syfte att minska dödligheten – därför valde man platsen

Från förra veckan har polisdistrikt Vimmerby-Hultsfred egen personal som är utbildad på att använda en mobil fartkamera.
På torsdagen placerades den i höjd med Ingebo Hagar.
– Det är ett ytterligare verktyg i vår verktygslåda för att jobba med trafikproblematiken, säger gruppchef Gabriella Bodger.

Annons:

Det är på inga sätt nytt att de fasta fartkamerorna kompletteras regelbundet med en mobil på släpkärra i det här polisområdet. Tidigare har det däremot varit personal från Västervik som ställt ut den.

Som ett led i arbetet mot nollvision och att färre personer ska skadas eller i värsta fall avlida i trafiken så har fler poliser i Vimmerby-Hultsfred utbildats, för att kunna jobba utökat med hastighetsövervakning.

– Vi har utbildat två poliser till att använda den mobila fartkameran, så i förra veckan var första gången vi använde den med egen personal, säger Gabriella Bodger.

I syfte att få ner dödligheten

Fartkameran flyttas runt, tas in till polisstationen efter varje pass och dyker upp på en helt annan plats nästa gång. Lika gärna längs riksvägen som i tätbebyggt område.

– Målet är att få ner hastigheterna, likväl som vi använder vår egen laser i syfte att få ner dödligheten, säger Gabriella Bodger.

– Så det är ett väldigt bra redskap, ett ytterligare verktyg i vår verktygslåda för att jobba med trafikproblematiken. Vi ser det här som väldigt positivt, tillägger hon.

På torsdagen stod fartkameran placerad utmed riksväg 23/34 i höjd med Ingebo Hagar.

Kan du säga något om varför just där?

– Generellt är det ett ställe där trafikanterna kör fort. I likhet med fasta fartkameror är även den här till för att fungera förebyggande, så även den här är väl uppskyltad.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt