Annons:

  • Sagotorp har stigit med 73 procent –

    ”Som taget ur sagornas värld” presenteras ett 1700-talstorp i Mörlunda som väcker ett enormt intresse. Utgångspriset hade på fredagseftermiddagen ökat med 72,94 procent till 735 000 kronor. Foto: Lotta Madestam

  • Sagotorp har stigit med 73 procent –

    "Röda hus med vita knutar är i en egen kategori på marknaden. Men jag hade kanske inte trott, om jag ska vara ärlig, att intresset skulle bli så här stort", säger mäklare Lisa Danielsson om huset på Sockenvägen 1 i Mörlunda som stigit från 425 000 kronor till 735 000 kronor. Foto: Pressbild

Sagotorp har stigit med 73 procent – "Inte många hus jag sålt där intresset varit så stort"

”Som taget ur sagornas värld” presenteras ett 1700-talstorp i Mörlunda som väcker ett enormt intresse. Budgivarna har varit sju och utgångspriset ökat 72,94 procent till 735 000 kronor.
– Nu har jag inte varit mäklare jättelänge, men det är inte jättemånga hus jag sålt som det blivit så stort intresse kring.

Annons:

Det säger Lisa Danielsson, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Hultsfred, som fått den äran att sälja huset på Sockenvägen 1 i Mörlunda.

Att huset skulle intressera, det trodde hon. Så när huset lades ut till försäljning hade hon en känsla av att det skulle bli budgivning. Men, hur långt det skulle gå är en helt annan sak.

– Det är stor efterfrågan på hus och har varit länge. Röda hus med vita knutar är i en egen kategori på marknaden. Men, tillägger hon, jag hade kanske inte trott, om jag ska vara ärlig, att intresset skulle bli så här stort.

Unik affär

Utgångspriset var 425 000 kronor. Sju olika intressenter har budat på torpet som på fredagseftermiddagen var uppe i 735 000 kronor, eller 10 800 kronor per kvadratmeter, efter att det lagts två nya bud tidigare under dagen.

Vad tänker du kring att budgivningen ökat med närmare 73 procent?

– Klart att det här är väl över förväntan. Det är jätteroligt. Det är en unik affär, och ett unikt hus. Jag har ingen säker källa, men det kan vara Mörlundas äldsta hus, i vart fall ett av de äldsta.

Och priset 735 000 kronor för ett hus i den här storleken i Mörlunda, vad säger du om det?

– Det är bra kvadratmeterpris här, riktigt bra betalt i Mörlunda. Så är det, säger Lisa Danielsson.

Haft huset uthyrt

Fastighetsägaren ska enligt uppgift ha någon form av anknytning till Mörlunda, men har inte själv bott här på senare tid utan haft huset uthyrt.

Budgivarna har varit spridda över landet, men för stunden vill Lisa Danielsson lämna det osagt om de två som är kvar har lokal anknytning eller bor på annat håll.

– Jag skulle tänka mig att det är charmen och själen i huset, som väckt folks starka intresse för torpet.

Vad säger fastighetsägaren om responsen?

– De är bara jätteglada att det varit så pass stort intresse och att det gått så bra. Jag tror inte att de heller kunde föreställa sig ett så stort intresse, inte i den utsträckning som det faktiskt har varit. Att intresserade är så stort vittnar ju samtidigt om att köparen kommer att väl hand om huset, och det tror jag också säljaren är glad för.

När förväntar du dig att fastighetsaffären är klar?

– Vi är på upphällningen. Två av sju budgivare är kvar. Vår målsättning är att knyta ihop säcken över helgen, säger Lisa Danielsson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt