Annons:

Visar upp sin verksamhet – här är det direkt behov av fler brandmän

På lördag är det öppet hus på brandstationen i Virserum. Foto: Lotta Madestam

Visar upp sin verksamhet – här är det direkt behov av fler brandmän

Som ett steg i att försöka väcka intresset för att bli brandman och prata förebyggande brandskydd ordnar räddningstjänsten öppet hus på brandstationen i Virserum.
– Vi är ständigt i behov av ny personal att rekrytera, säger Ulf Bowein.

Annons:

Räddningstjänsten visa upp sig på flera håll i kommunen den närmaste tiden. Inledningsvis blir det öppet hus på brandstationen i Virserum idag lördag.

– Förutom att personalen visar upp brandstationen och bilarna, så man får titta och sitta i dem, så kommer också vår tankbil och vår höjdenhet att visa upp sig och man får prova att släcka bränder, säger Ulf Bowein.

– Dessutom, tillägger han, går det som vi tänkt får vi även besök av ambulansen och kanske även polisen, om det inte blir en massa larm, så de också får visa upp sig.

Respektlös attityd

Förutom nu under ett par år med pandemi, så försöker räddningstjänsten ha öppet hus på brandstationerna varje år. Det finns två syften med det.

– Det viktigaste syftet är att allmänheten ska få komma till brandstationen och få lite goda råd kring förebyggande brandskydd och även se verksamheten, vilken utrustning och vilka fordon vi har.

Inte minst viktigt kanske i en tid när attityden till blåljuspersonal är respektlös på sina håll.

Väcka intresset för yrket

Den andra delen är att försöka väcka intresset för yrket.

– Just nu ligger vi bra till med bemanningen i Virserum och Hultsfred, men vi tänker långsiktigt. Det tar lång tid att utbilda nya brandmän och de behöver komma in i det och få lite rutin, så vi vill gärna ha ett antal mer än vi behöver för att kunna matcha när folk slutar och är sjukskrivna.

Annars är det främst i Målilla-Mörlunda, som man numera ser som en station, man är i behov av att rekrytera nya brandmän.

– Där är vi i direkt behov av ett par stycken, men även om vi är fullt nu i Hultsfred och Virserum är vi alltid intresserade av män och kvinnor om man bor och jobbar på orten.  

Vidare deltar räddningstjänsten i Målilla när förskolans dag firas i hembygdsparken den 24 maj medan Hultsfredskåren blir en del av Hultsfredsdagen den 27 maj, då man befinner sig i centrum.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt