Annons:

  • Vill vara ett attraktivt besöksmål året runt – friluftscaféet en del av satsningen

    På lördag inleder man tredje säsongen för friluftscaféet, som erbjuder en vidunderlig utsikt från Toppstugan. Hortens SK fortsätter jobba på att göra anläggningen till ett intressant besöksmål året runt. Foto: Privat

  • Vill vara ett attraktivt besöksmål året runt – friluftscaféet en del av satsningen

    Dackestupet, med Roberth Sundberg som ordförande i Hjorten CC, erbjuder fyra cykelleder i olika svårighetsgrader plus en teknikslinga. Foto: Biking South East

Vill vara ett attraktivt besöksmål året runt – friluftscaféet en del av satsningen

På lördag är det premiär för Dackestupets friluftscafé. Hortens SK fortsätter jobba på att göra anläggningen till ett attraktivt besöksmål året runt.

Annons:

En sommar hann föreningen driva sitt friluftscafé, sedan satte pandemin satsningen på paus. Vid förra årets comeback, visade besökarna att utflyktsmålet var saknat.

– Förra året var det året vi hade flest besökare, säger vice ordförande Roberth Sundberg, som också är en av eldsjälarna bakom cyklingen i Dackestupet.

Vidunderlig utsikt

På lördag den 2 juli inleder man tredje säsongen för friluftscaféet, som erbjuder en vidunderlig utsikt från Toppstugan. Här kan man se ut över skidanläggningen Dackestupet i sommarskrud, Virserumssjön och samhället som breder ut sig.

– Vi ser potentialen i det och vad det kan bli av satsningen, säger Roberth Sundberg, 

Lätt att aktivera sig

Friluftscaféet har öppet torsdag-söndag till och med vecka 33 i samarbete med Centralkonditoriet i Virserum som bakar allt. Plus att våfflorna brukar vara populära. Förra året behövdes dubbla våffeljärn för att hinna med att grädda alla som önskades.

Ansvarig är Ing-Marie Jardebrink, som i år även får hjälp av några feriepraktikanter, knutna till Hultsfreds kommun.

– Tack vare dem har vi kunnat utöka torsdag-fredag, då vi erbjuder självservice med cafévärd medan det är fullservice med våffelstuga lördag och söndag, säger Roberth Sundberg.

Han berättar vidare om sommarsatsningen:

– Utöver caféverksamheten bygger vi det här på cyklingen, där vi har lite nya leder som man kan nyttja, vi har två vandringsleder runt sjön och så är det orienteringen där vi har en semesterbana, Naturpasset och så har vi Hjorten Nils safari, som riktar sig till de yngre barnen där de ska hitta djur på en slinga och fylla i rätt bokstav så får de en liten belöning, berättar Roberth Sundberg.

Vad är målsättningen med den här sommarsatsningen?

– Vi har i flera år jobbat med att skapa en året-runt-anläggning med fokus på utomhusaktiviteter som främjar folkhälsan och även skapar en destination i Virserum, säger Roberth Sundberg och fortsätter:

– Dackestupet har alltid varit en viktig part vintertid till att erbjuda barn och ungdomar en aktiv fritid. Vi lever i ett stillasittande samhälle och vi vill hjälpa till att få folk i aktivitet, och just utomhusaktiviteter är fantastiskt.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt