Annons:

  • Hanna Bogren har startat en enskild firma där hon syr barnkläder. Foto: Privat

  • Hon värderar kvalitén högt och lyssnar noga på kundens önskemål. Foto: Privat

  • På bara två år har hon sytt över 400 plagg. Foto: Privat

  • Ännu är det inte bestämt vad som händer efter föräldraledigheten, men hon vill gärna fortsätta sy i någon form. Foto: Privat

Började sy under föräldraledigheten – nu driver hon eget företag

Intresset för att sy växte när Hanna Bogren från Hultsfred blev föräldraledig. Nu driver hon en enskild firma och syr unika barnkläder till familjer över hela Sverige.
– Det här är något som får mig att ladda batterierna, säger Hanna Bogren. 

Annons:

Sedan några månader tillbaka driver Hanna Bogren, från Hultsfred, en enskild firma där hon syr unika barnkläder till kunder. Hennes intresse för att sy växte under 2020 när hon för första gången blev föräldraledig. Hon har redan sytt över 400 plagg. 

– Jag hade inte sytt förut, men jag har alltid varit kreativ. När vår äldsta son föddes kände jag att jag behövde ha något att göra när han sov och då började jag sy lite, sen blev jag fast. 

Skaffade Instagram

Ett halvår efter att Hanna Bogren började sy startade hon sitt Instagramkonto ”poppsendesign” och då öppnades en helt ny värld. 

– Jag hittade många andra som sydde och vi inspirerar varandra. Idag har jag många sy-kompisar över hela Norden.  

En tid efter att kontot hade startat började det komma in förfrågningar om att sy för vänner och bekanta. 

– Efter att vi hade fått vår andra son blev trycket så stort och jag kände att jag måste ta det vidare, för mina barns garderober blev helt överfulla, säger Hanna och skrattar. 

Startade en enskild firma

I april 2022 startade Hanna Bogren en enskild firma. Innan den startades hade Hanna funderingar om hon skulle våga eller inte, men hon kom fram till att det fanns fler fördelar än nackdelar. Hanna Bogren är egentligen redovisningsekonom hos Fastighetsbolaget Emilshus AB, så firman behövde aldrig vara något hon måste leva på. 

– Det här är något som får mig att ladda batterierna. Folk frågar ofta hur jag hinner och orkar, men jag känner att jag tar mig den tiden. Jag behöver få vara Hanna och inte bara mamma jämt. 

Vid skapandet av barnkläderna värderar Hanna kvalitén högt och kläderna är välsydda, något som kunderna uppskattar. Det som är speciellt med hennes företag är även att hon gör varje plagg unikt efter kundens önskemål. 

– Jag tar alltid en diskussion med kunden. Det första jag frågar är vem plagget är till och vad personen gillar, för det finns alla former av tyger idag. För mig är det viktigt att jag och kunden för en dialog innan så att plagget blir precis som kunden vill. 

Kunder över hela Sverige

Kundkretsen sträcker sig långt. Kläderna tillverkas för barn i alla åldrar och ryktet om Hannas företag har spridit sig till vänner och bekanta. Tack vare sociala medier har hon även fraktat ordrar till kunder runt om i hela Sverige. 

Hanna Bogren sköter firmans redovisning på egen hand, något som hon tycker om eftersom hon arbetar som ekonom. 

– Jag älskar siffrorna lika mycket som jag älskar att sy, så det känns jätteroligt.  

Vill kombinera yrkena

Tanken är att Hanna Bogren kommer gå tillbaka till sin tjänst som redovisningsekonom efter att föräldraledigheten är slut om ett år, men visionen är att kombinera de två intressena. 

– Jag vill verkligen fortsätta med det här, för det ger mig så mycket. Jag vet inte hur det blir efter föräldraledigheten, men drömmen vore att kombinera båda yrkena som redovisningsekonom och att sy. 

Annons:

Sara Åstrand

saraaastrand@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt