Annons:

Intresset för Moaloppet över förväntan –

Kent Andersson, Leif Axelsson och Carin Närklin Andersson är snart i mål. På söndag arrangeras Moaloppet, som lockat 102 barn att anmäla sig. Foto: Lotta Madestam

Intresset för Moaloppet över förväntan – "Känner att Moa är med oss"

Anmälningstiden till Moaloppet har gått ut. Intresset är över förväntan.
– Vi gör det här tillsammans med Moa. Vi känner att vi har henne med oss i det här och att hon pushar oss. Hon är stolt över oss, säger mamma Carin Närklin Andersson.

Annons:

På söndag är det dags för Moaloppet i Virserum som Kent Andersson och Carin Närklin Andersson arrangerar för att hedra sin dotter Moa och förverkliga hennes vision. 

Moa gick bort för lite drygt fem år sedan, blott 19 år gammal. Under gymnasietiden hade hon en tanke att arrangera ett springlopp som skulle uppmuntra barn till rörelseglädje.

– Vi har tagit över den idén och förverkligar hennes önskan, med hjälp av bland annat vår granne Leif Axelsson, säger Kent Andersson.

”Vi är riktigt nöjda”

När anmälningstiden gått ut på torsdagen var det 102 anmälda.

Hade ni räknat med så stor uppslutning?

– Egentligen inte, utan jag sa det innan att det blir väl någonstans mellan 50 och 100 som deltar. Så det här är över förväntan, säger Kent Andersson.

Så hur känns det nu, när intresset visat sig vara så stort?

– Vi är riktigt nöjda. De flesta är från Virserum, men jag vet att det finns anmälda från även orter som Åseda, Hultsfred och Vimmerby.

Carin Närklin Andersson sätter ord på sina känslor:

– Det känns faktiskt jättebra. Tänk att så många barn och föräldrar ställer upp för vår Moa. Det känns så, att de gör det för Moa. Att de gör det här tillsammans med Moa och oss, så kände jag i går när jag gick och lade mig med en go känsla i magen.

En tradition?

Än är det för tidigt att säga om Moaloppet kan bli en tradition. Man har bestämt att sätta sig ner efteråt och utvärdera, så får man se om det var en engångsföreteelse eller om det rent av blir en fortsättning.

– Det är ju väldigt många som ställt upp, vi har 30-35 funktionärer, det går åt att många vill hjälpa till, och det har heller inte varit några problem att få ihop sponsorer. Hade vi inte fått den hjälpen hade det varit svårt, säger Kent Andersson.

Intäkter till Moafonden

Behållningen går oavkortat till Moa Anderssons minnesfond, där pengarna används bland annat till att uppmuntra två unga hockeyspelare och två fotbollsspelare med stipendium.

– Det här är också ett sätt för oss att bearbeta vår sorg och hålla minnet av Moa levande, säger föräldrarna.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt