Annons:

Nu topp tre. Tidigare var fem nominerade till utmärkelsen Årets bibliotek, nu står det mellan tre. "Känns spännande och vi är stolta", säger Maria Tunek, Sandra Lönn, Olivia Gustafsson och Calle Ljungberg, som jobbar på Hultsfreds bibliotek som ökat sina chanser att vinna. Foto: Lotta Madestam

Nu topp tre – så tror man om möjligheten att bli Årets bibliotek

Först topp fem. Nu topp tre. Biblioteket i Hultsfred har förbättrat sina möjligheter väsentligt att bli ”Årets bibliotek”.

Annons:

Under bokmässan i Göteborg nästa vecka ska ”Årets bibliotek” koras.

Biblioteket i Hultsfred var först nominerat som en av fem verksamheter i landet, som aspirerade på den prestigefyllda titeln. Bakom den nomineringen stod fackförbundet DIK.

På onsdagen kom beskedet att möjligheterna ökat då topp tre utsetts – och biblioteket i Hultsfred är med bland dem.

Hur känns det här beskedet?

– Det är jätteroligt och spännande, säger Calle Ljungberg.

Vad tror ni om förutsättningarna att gå hela vägen?

– Jag tror ändå vi kan ligga rätt bra till, säger kollegan Sandra Lönn. Vi har många glada låntagare som gillar att komma hit och många bra, roliga aktiviteter, så det händer mycket här hos oss.

Öppen röstning

Nu tar samtidigt en öppen röstning vid. Låntagarnas röster blir så att säga en ”jurymedlem”, utöver övriga fem jurymedlemmar, varav tre besökt biblioteket personligen för att få en bättre inblick i verksamheten i Hultsfred.

– Det var en låntagare som skrev på Facebook att hon var så sjukt stolt. Och ja, vi är stolta. Det är så roligt att någon uppmärksammat det arbete vi gör, säger Maria Tunek. 

Det vinnande biblioteket får, förutom äran, 25 000 kronor.

Utmärkelsen instiftades 1986 i syfte att ”lyfta fram välfungerande bibliotek där både personal och besökare har det bra – och för att uppmärksamma bibliotekens viktiga roll i ett demokratiskt samhälle”, enligt DIK:s hemsida.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt