Annons:

Avrundar extra lång säsong –

Sommarloppisarna i Målilla har lockat i snitt 55 försäljare under säsongen, som avrundas på lördag. Foto: Lotta Madestam

Avrundar extra lång säsong – "Står oss starka trots hård konkurrens"

Skeppets sommarloppis har fortsatt locka många till Målilla. Nu har det blivit dags att avrunda säsongen.
– Det är hård konkurrens, men vi står oss starka ändå, säger Håkan Pettersson, en av eldsjälarna bakom arrangemanget.

Annons:

Lördagens loppis blir den sista för sommaren. Den 17:de i ordningen den här säsongen.

– Så många gånger har vi inte haft tidigare, utan då har vi slutat i augusti. Men nu ville vi dra på lite extra, på grund av att det inte varit någon loppis under pandemin, förklarar Håkan Pettersson.

Hur vill du summera årets säsong?

– Det har gått väldigt bra. Vädret har dessutom varit med oss, det är bara en gång det regnat, då tog vi inget betalt av försäljarna.

Hur har det gått med utrymmet, det blev ju en del förändringar inför årets säsong?

– Det har gått bra. Många väljer att stå på asfaltsparkeringen, som kommunen gett oss lov att använda, så trots att grönområdet begränsats har det räckt till.

En mötesplats

Loppisen i Målilla har besökts av 55 försäljare i snitt. Första gången var intresset störst, med 85 på plats, sedan har siffran varit "något lägre, men ändå bra", summerar man. 

– Rekordet ligger på 170 försäljare och snittet låg runt hundra innan pandemin. Den har gjort sitt, många äldre, trogna försäljare har försvunnit av olika anledningar. 

Man upplever också att det varit en väldig konkurrens, både från andra loppisar och andra arrangemang som genomförs nu efter uppehållet till följd av pandemin. 

– Men, jag måste säga att vi trots det står oss starka. Att ändå få så mycket folk trots all konkurrens är fantastiskt, vi är jättenöjda. Loppisen fortsätter dessutom vara en välbesökt mötesplats, dit folk söker sig för att träffa lite folk, ta en fika eller äta av det grillade, det är jätteroligt, säger Håkan Pettersson.

Betyder det att du vågar lova att det blir en fortsättning även 2023?

– Det hoppas vi i och med att det är så pass uppskattat. Folk kommer från när och fjärran och det kommer nytt folk hela tiden, samtidigt som de gamla håller kvar vid traditionen. Vi får passa på att tacka alla som bidragit till att vi får en puls i samhället, så återkommer vi med en julloppis inomhus den 12 november. 

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt