Annons:

Det var fullsatt på bion i Vimmerby på torsdagskvällen när filmen Skärgårdsliv visades för att stötta sökarbetet efter försvunna Agneta. Foto: Arkivbild

Fullsatt när bion visade Skärgårdsliv för att stötta sökarbetet efter Agneta

Det var fullsatt till sista plats när Vimmerby Bio på torsdagskvällen visade Matz Eklunds dokumentärfilm Skärgårdsliv. Intäkterna från visningen går oavkortat till sökandet efter Matz sambo Agneta som försvann från hemmet för tre månader sedan.

Annons:

Vi har i flera artiklar berättat om Agneta som försvann från sitt hem i Björksebo veckan innan midsommar. Trots mängder med sökinsatser har hon fortfarande inte återfunnits.

Agnetas livskamrat är den välkände filmaren och producenten av dokumentärfilmer, Matz Eklund. Han har bland mycket annat gjort dokumentären Skärgårdsliv, som nyligen vann andra pris på filmfestivalen i Västerås och har blivit uttagen till Stockholms Filmfestival i november.

Fylld till sista plats

Skildringen av livet, människorna och framför allt dialekterna på öarna i Tjust skärgård gjorde Matz på uppdrag av Västrums Hembygdsförening.

En av de aktiva där är Bill Nelson, för många också känd som ordförande i Jägareförbundet Kalmar län. Bill har också engagerat sig i Agnetas öde och har varit med vid flertalet tillfällen då man har sökt efter henne.

Nyligen presenterade Bill en idé för Matz, en idé som blev verklighet på torsdagskvällen. Då visades nämligen Skärgårdsliv visas på bion i Vimmerby, och där samtliga biljettintäkter helt är vikta för att täcka kommande kostnader i samband med sökandet efter Agneta.

Och bion i Vimmerby var fylld till sista plats.

"Lång kö ut på gatan"

– Ja det blev verkligen en succé. Det var lång kö ut på gatan och förbi pizzerian, berättar Bill Nelson.

De 125 platserna i salongen fylldes snabbt och flera besvikna besökare fick vända om och gå hem igen.

– Nu verkar det som att man kommer ges en ny chans att se filmen och bidra med hjälp till sökandet. De ansvariga för biografen undersöker möjligheten att visa Skärgårdsliv en gång till under nästa vecka eller första veckan i oktober, berättar Bill Nelson.

Hur mycket pengar samlade ni in till sökandet efter Agneta?

– I runda slängar handlar det om 15 000 kronor. Jag fick till och med 300 kronor skickade till mig från en kvinna i Stockholm som inte hade möjlighet att se filmen men som ville att de pengarna skulle läggas i biokassan, berättar Bill Nelson, som inledde kvällen med ett kort tal om filmens tillkomst samt framförde ett stort och varmt tack till alla som har engagerat sig.

"Vi är oerhört tacksamma"

Matz Eklund själv var också tagen av allt engagemang som människor visar i letandet efter Agneta.

– Det är otroligt, och vilken sympati alla visar. Det är kul att så många vill se filmen, men också fint att många bara vill ge sitt stöd. Vi är oerhört tacksamma för det, säger han.

– Vi kommer inte ge upp sökandet efter Agneta, utan fortsätter på många olika sätt. Det kommer vi göra tills vi hittar henne.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt