Annons:

 • BILDEXTRA: Marknad blev folkfest –

  Målilla marknad arrangerades igen, efter två års uppehåll. Dessutom på ny plats, i anslutning till hembygdsparken. "Måste nog säga att det blev succé", säger MOK:s Per-Gunnar Gabrielsson. Foto: Lotta Madestam

 • BILDEXTRA: Marknad blev folkfest –

  Första lördagen i oktober är en hemvändardag för många, som för Annika Karlsson, numera Kisa. Här gås inköpen igenom tillsammans med Claes-Göran Blixt samt Ing-Lis och Janne Karlsson. Foto: Lotta Madestam

 • BILDEXTRA: Marknad blev folkfest –

  Emma och Linus från Rosenfors handlade marknadsgodis av Mariannelunds Karamellkokeri. Foto: Lotta Madestam

 • BILDEXTRA: Marknad blev folkfest –

  "Marknaden är alltid ett trevligt inslag i Målilla", säger Carl-Johan Norling, tillsammans med sonen Philip. Foto: Lotta Madestam

 • BILDEXTRA: Marknad blev folkfest –

  35 knallar blev det till slut, i hård konkurrens från Ölands skördefest. Foto: Lotta Madestam

 • BILDEXTRA: Marknad blev folkfest –

  Serveringen var placerad i hembygdsparken, dit också många valde att gå för att strosa runt bland stugorna – och förstås ta en fika. Foto: Lotta Madestam

 • BILDEXTRA: Marknad blev folkfest –

  Inne i parken ordnade hembygdsföreningen nostalgi- och överskottsloppis med flera traktorer utkörda, där släpen lastats fulla med saker. Foto: Lotta Madestam

 • BILDEXTRA: Marknad blev folkfest –

  Foto: Lotta Madestam

BILDEXTRA: Marknad blev folkfest – "Får nog säga det blev succé"

Målilla marknad på ny plats i ett fantastiskt höstväder – då blev det folkfest.
– Marknaden är alltid ett festligt inslag i Målilla, sa Carl-Johan Norling.

Annons:

Parkeringen var välfylld med bilar när Målilla OK för första gången arrangerade sin marknad i anslutning till hembygdsparken. Det var blott två rader med knallar, men folk tycktes trivas och uppskatta möjligheten att gå på höstmarknad efter två år utan till följd av pandemin.

– Den här platsen var absolut inte sämre, sa Carl-Johan Norling, där han stod vid ett leksaksstånd med sonen Philip som hade lite svårt att välja vad han skulle köpa.

Hemvändardag för många

Första lördagen i oktober är också en hemvändardag för många, som passar på att åka hem till Målilla med marknaden som lite draghjälp.

– Ja, den lockar ju att komma hem till, säger Annika Karlsson, numera bosatt i Kisa, som hälsade på brorsan Janne och svägerskan Ing-Lis.

I påsarna fanns det blommor, plastpåsar och kakformar så här långt in på besöket.

Mycket ätbart

”Liten men naggande god” kanske är den mest passande beskrivningen då marknaden till slut erbjöd ett 35-tal knallar. Några uteblivit utan förklaring. Här fanns allt från blommor och kläder till väskor, hantverk i trä och smide och inte minst mycket ätbart som ost, korv och marknadskarameller, fattas bara annat.

Inne i parken ordnade hembygdsföreningen nostalgi- och överskottsloppis med flera traktorer utkörda, där släpen lastats fulla med saker.

Ordföranden Roland S Johnsson önskade innan, att marknaden ska bidra till att fler upptäcker parken, och nog var det liv och rörelse i parken den här dagen, när föreningen även stod för serveringen.

Vad tyckte då marknadsgeneralen Per-Gunnar Gabrielsson om årets marknad?

– Jag får nog lov att säga att det känns som succé. Knallarna är nöjda, de säger sig ha sålt bra, och besökarna verkar också nöjda, utifrån de jag pratat med. Många har sagt att det var bättre här än på gamla marknadsplatsen.

– Nu kan man ju hoppas att det sprider sig till nästa år, hur bra det varit, så kanske det går att utöka till ett annat år, tillägger han. 

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt