Annons:

Till- och ombyggnationen av Lindgården går enligt plan

Till- och ombyggnationen av Lindgården, det särskilda boendet på Aspedalsgatan 24 i Hultsfred, fortsätter. Foto: Hultsfreds kommun

Till- och ombyggnationen av Lindgården går enligt plan

Till- och ombyggnationen av Lindgården, det särskilda boendet på Aspedalsgatan 24 i Hultsfred, går helt enligt plan. 

Annons:

Första spadtaget togs i början av året och arbetet har sedan dess tagit flera steg framåt.

”Arbetet är indelat i två etapper. Etapp ett innebär att vi bygger ett helt nytt husblock i tre våningar som ska dockas på den ursprungliga byggnaden. Hösten 2023 räknar vi med att 27 helt nya lägenheter står klara”, säger verksamhetschef Marie Pihl i en kommentar på Hultsfreds kommuns hemsida. 

Det arbete som ska utföras i andra etappen är att de tidigare lokalerna totalrenoveras och en extra flygel byggs till. När boendet står klart hösten 2024 blir det kommunens största med totalt 57 lägenheter. Det kommer även finnas ett tillagningskök och träffpunkt.

”I samband med att boendet på Aspedalsgatan blir helt klart kommer det särskilda boendet på Knektagården (Östra Långgatan 10 i Hultsfred” att stängas och verksamheten flyttar in på Lindgården (Aspedalsgatan 24)”, säger Marie Pihl.

Om- och tillbyggnationen på Aspedalsgatan är en del av en större översyn där samtliga äldreboenden, särskilda boenden och trygghetslägenheter i kommunen ingår.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt