Annons:

  • Öppnad igen efter att ha varit stängd länge – särskilt en service uppskattas

    Polisstationen i Hultsfred är åter öppen tisdagar, efter att ha varit stängd sedan i våras. Ingela Karlsson och Håkan Karlsson märker särskilt att folk uppskattar att kunna hämta ut sina pass och ID-handlingar på närmare håll. Foto: Lotta Madestam

  • Öppnad igen efter att ha varit stängd länge – särskilt en service uppskattas

    Foto: Lotta Madestam

Öppnad igen efter att ha varit stängd länge – särskilt en service uppskattas

Efter att ha varit stängd sedan i våras, håller nu polisstationen i Hultsfred öppet en gång i veckan. Den 1 oktober infördes nya rutiner.
– Folk har främst reagerat positivt på att det återigen går att hämta pass i Hultsfred, säger handläggare Ingela Karlsson.

Annons:

Det har varit lite fram och tillbaka kring öppettiderna i Hultsfred. Lokalpolisområdeschef Anders Pleijel backade från att stänga polisstationen i Hultsfred helt.

Efter ett möte med kommunen blev beslutades istället att hålla öppet en dag i veckan.

Nu har den dock varit stängd sedan i våras, med förklaringen att det varit svårt att klara bemanningen under sommarperioden.

”En ren serviceåtgärd”

Men – från den 1 oktober återgår polisen till att ha Hultsfredsstationen öppen en dag i veckan.

– Ta bara hittegods som cyklar, det är inte enkelt att åka in med det till Vimmerby. Så det är en ren serviceåtgärd, det blir enklare att ha öppet även i Hultsfred, så nu är det upp till folket att använda den, säger Håkan Karlsson, kommunpolis Vimmerby-Hultsfred.

Fördelar tiden mellan Hultsfred och Vimmerby

Handläggare Ingela Karlsson fördelar sin tid mellan Vimmerby, som håller öppet måndag och onsdag, medan det är öppet tisdagar i Hultsfred.

– Tidigare var stationen i Hultsfred öppen fyra dagar i veckan, men man kan inte ha öppet om ingen besöker stationen, säger Håkan Karlsson. Neddragningen gick hand i hand, kan man säga, med att passmaskinen skulle flyttas till annan ort.

– Sedan kom det beslutet i fel tid. Det var olyckligt att förändringen hände samtidigt som det blev ett ökat tryck på bokningen av passtider. Men det kunde ju ingen förutspå, tillägger han.

Hämta ut pass

Nu är maskinen på plats i Malmö, så pass går inte att göra i Hultsfred. En annan nyhet är att det numera heller inte går att lämna in vapen i Hultsfred, utan det får man göra i Vimmerby.

– Däremot kan man nu hämta sitt färdiga pass eller ID-kort i Hultsfred, om man önskar det vid ansökan på en passstation, exempelvis i Oskarshamn eller Västervik. Det är främst det folk reagerat positivt på under de två tisdagar vi hunnit ha öppet, att det blir kortare resväg, berättar Ingela Karlsson.

Hur många poliser tjänstgör i Hultsfred?

– På plats är det en ingripandegrupp, en plus åtta poliser. Tidigare har det varit tomt på utredande poliser, men för tillfället har vi även två utredare på plats, som gör sin kompetenshöjande utbildning under sex månader. Plus att jag personligen är där när det är öppet, säger Håkan Karlsson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt