Annons:

  • VILKEN PRESTATION: HÄR ÄR ELEVERNA SOM ÄR NÄST BÄST I SVERIGE

    Albin Ingemarsson och Gestur Wuopi Bornmarker ropades upp som silvermedaljörer i ungdoms-SM i CNC-fräsning, som avgjordes på Elmia Subcontractor idag. Foto: Privat

  • VILKEN PRESTATION: HÄR ÄR ELEVERNA SOM ÄR NÄST BÄST I SVERIGE

    Albin Ingemarsson och Gestur Wuopi Bornmarker har ställts inför tuffa prov under våren och hösten. Både teoretiska frågor och praktiskt, där det gällt att fräsa fram en bit från en ritning. Foto: Privat

VILKEN PRESTATION: HÄR ÄR ELEVERNA SOM ÄR NÄST BÄST I SVERIGE

De tillhör Sverigeeliten i CNC-fräsning. Idag ställdes Industrieleverna Albin Ingemarsson och Gestur Wuopi Bornmarker inför hårt motstånd när finalen i Ungdoms-SM avgjordes. Tyvärr räckte det inte riktigt hela vägen.
– Jag är så otroligt stolt. Det här är två supervassa killar, de har slagit ut många längs vägen, säger Joakim Svensson, platschef på Additivt Teknikcenter.

Annons:

Efter att ha vunnit onsdagens semifinal väntade idag en sex timmar lång utmaning i finalen för Industrieleverna Albin Ingemarsson och Gestur Wuopi Bornmarker, som representerat Hultsfreds gymnasium och Additivt Teknikcenter i Ungdoms-SM i kategorin CNC-fräsning.

– Till skillnad mot semifinalen, då det var både praktiska och teoretiska uppgifter, var det bara praktiska moment idag, säger Joakim Svensson som inte kan dölja sin glädje och stolthet över elevernas prestation.

­– Det är en sak att prestera i skolan men helt annat på Elmia där tusentalet besökare står och tittar och passerar tävlingsområdet. Även tidspressen gör det svårt, det är lätt att misstag uppstår.

Hårt motstånd

I finalen ställdes man mot Mälardalens Tekniska Gymnasium. Klockan 15 sattes punkt för själva momenten. Sedan blev det en spänd väntan fram till segraren korades nu i eftermiddag vid en ceremoni på mässområdet.

Konkurrenterna visade sig ha bjudit lite för tufft motstånd. Albin Ingemarsson och Gestur Wuopi Bornmarker belönades med silver.

Hur vill du sammanfatta elevernas prestation i SM?

– De har gjort det så fantastiskt bra hela vägen från första dagen, i hård konkurrens från gymnasium från hela landet, säger Joakim Svensson. Det här är inte lätt. Tittar man på ritningarna och frågorna de får så förstår man vilken kunskap de besitter. De här killarna är supervassa, de har slagit ut många på vägen under våren och höstens olika kvalomgångar.

Vad tror du att det här kan få för positiva effekter i framtiden?

– Det här ger en kvalitetsstämpel och visar att utbildning i Hultsfred håller hög nivå. Albin och Gestur har gått från klarhet till klarhet, vilket motiverar oss att satsa på fler maskiner och vi vill bli duktigare på svarvning.

– Nu hoppas vi på ett ökat söktryck, så vi kan kompetensförsörja företagen i kommunen. Och jag hoppas det här ger mersmak till andra årskurser, så vi kan ställa upp med ytterligare lag nästa år, säger Joakim Svensson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt