Annons:

Sökinsatsen efter Agneta fortsätter i Möckeln med oförminskad styrka

Matz Eklund vid sjön Möckeln, där sökinsatsen fortsätter i oförminskad styrka. Foto: Arkivbild

Sökinsatsen efter Agneta fortsätter i Möckeln med oförminskad styrka

Den privata sökinsatsen efter försvunna Agneta fortsätter i sjön Möckeln. På fredagen hade man fått nya, tydliga markeringar.
– Vi har ett specifikt område nu, så det kan vi inte släppa, säger livskamraten Matz Eklund.

Annons:

Polisen inledde veckan med att söka efter försvunna Agneta efter att likhundar gjort tydliga markeringar förra lördagen. I söndags såg en dykare på scooter en kropp i sjön Möckeln. Efter att inte ha hittat någon kropp avslutade polisen sin sökinsats i onsdags.

Agnetas anhöriga har själva fortsatt söka i privat regi efter detta. 

– Han var nära att köra på den och blev lite skärrad av det och körde tillbaka. Han skrek att han hittat henne. Han såg att det var en kvinnokropp till hundra procent och när han sedan ska markera var den ligger är den försvunnen. Vi får inte ta upp kroppen, bara markera var den ligger. En kropp kan tydligen flytta sig ganska snabbt eftersom den väger så lätt när den legat i vatten så länge. Vi bojade platsen och så blev det mörkt rätt snabbt. Det var en väldig besvikelse, berättade Matz Eklund för vår tidning under onsdagen

Under både torsdagen och fredagen har den privata sökinsatsen pågått.

– Vi håller på där ute fortfarande och de kör nog ett tag till. Vi har markeringar av hund igen i området, så de har varit och dykt där och kommer fortsätta med sonaren i morgon. Det är ett område på 150 meter ungefär, säger Matz Eklund.

Kommer fortsätta

Sökinsatsen, organiserad av Agnetas anhöriga, kommer fortsätta under helgen.

– Vi har ju ett specifikt område nu och vi måste fortsätta tills vi hittar kroppen. Vi vet ju att den är där och den kan inte ha flyttat sig så mycket mer. Vi får inte släppa det här nu, så vi kör på med det här området nu framöver.

Hur många är ni?

– Det är fem, sex stycken som kör med båtar och en kille med sonar. Vi har haft dykare med drönare från Göteborg och det kommer en kille till från Göteborg i kväll. De kanske kör i kväll också, men de kommer fortsätta i morgon annars. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt