Annons:

Butiken startar insamling av vinterkläder inför Kennys nästa resa

Boston Weekend startar insamling av vinterkläder inför Kenny Franssons nästa resa till Ukraina. Natalie Skarhed Frisk på Boston visar upp några av inlämnade jackorna. Foto: Ossian Mathiasson

Butiken startar insamling av vinterkläder inför Kennys nästa resa

Vimmerbybutiken Boston Weekend har inlett insamling av vinterkläder inför Kenny Franssons kommande resa till Ukraina.
– Vi hjälper gärna till om någon frågar, säger Kim Wickström på Boston Weekend.

Annons:

Har du en vinterjacka, en stickad tröja eller en varm mössa som av någon anledning inte används längre? Nu har du möjligheten att ge ditt varma klädesplagg en ny chans och skänka till krigets offer i Ukraina.

Södra Vi-bon Kenny Fransson har gjort flera resor till Ukraina och planerar för en ny resa i närhet. Nu har startat Boston Weekend i Vimmerby insamling av vinterkläder och insamlingen startade i dag, måndag, och varar fram till onsdag.

– Kenny kom in till oss i fredags och frågade om vi hade möjlighet att hjälpa till. Det han gör är fantastiskt. Kan man bidra på något sätt så tänker vi att vi gärna gör det, säger Kim Wickström på Boston Weekend. 

20 inlämnade plagg så här långt

För Boston Weekend var det givet att starta en insamling av vinterkläder till Ukraina. 

– När det finns en driven person som vill hjälpa så pass många människor är det klart att vi ställer upp.  Det är inte vi som är hjälten i det här utan det är samhället och de människor som skänker kläder. Det kan vara bra att ha ett ställe där man kan lasta av sin jacka och vi ställer upp med det. 

Vad har du för uppmaning till de som bor i Vimmerby med omnejd?

– Om man har varma kläder, likt jackor, stickade tröjor, mössor, stickade strumpor, som tar plats i skåp och garderober så kan man komma till Boston och lämna dem fram till onsdag. Vi tar emot allt som kan göra att man håller värmen bättre i kylan. Det kommer bli en kall vinter i Ukraina och de har det inte lätt som det just nu är. 

Kläderna kan skänkas under butikens ordinarie öppettider och intresset har varit stort under första insamlingsdagen. 

– Vi publicerade inlägget i går kväll och vi öppnade i dag. Det har redan kommit in över 20 plagg så vi är jätteglada för det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt