Annons:

  • Hembygdsforskare och eventarrangör får pris för sina kulturinsatser

    Linus Karlsson från Målilla är utsedd till årets kulturstipendiat. Foto: Arkivbild

  • Hembygdsforskare och eventarrangör får pris för sina kulturinsatser

    Linus Karlsson forskar om sin hembygd. Foto: Privat

Hembygdsforskare och eventarrangör får pris för sina kulturinsatser

Hembygdsforskaren Linus Karlsson tilldelas Hultsfreds kommuns kulturstipendium och Mörkaste Smålands arrangör Valter Hultman får stiftelsen Hultsfreds musikpaviljongs stipendium. 

Annons:

Både Linus Karlsson och Valter Hultman finns på plats för att ta emot sina priser på kommunfullmäktiges julsamkväm i mitten av december. 

Hembygdsforskaren Linus Karlsson, bosatt i Målilla, är utsedd till årets kulturstipendiat och belönas med 10 000 kronor för sitt arbete. Han har nyligen gett ut två böcker om Målilla by och Hagelsrum. 

– Det är kul att uppmärksamma en så ung och pigg människa som vill presentera sin hembygd på sättet han gör i bilder och text. Det känns väldigt spännande. Han har ett otroligt stort historiskt intresse. Jag kommer ihåg när jag träffade honom första gången, snacka om att brinna för historia och presentera sin hembygd och Hultsfreds kommun. Det var roligt att ringa honom och säga att han får priset, säger kultur- och fritidschefen Tommy Svensson Pöder. 

"Liten organisation med enorm drivkraft"

Stiftelsen Hultsfreds musikpaviljongs stipendium har delats ut i flera år. Pengarna dök upp när stiftelsen lade ner sin verksamhet och var då tillägnade kulturella personer eller kulturföreningar som har gjort insatser för musik- och kulturlivet i Hultsfreds kommun

Mottagare av 2022 års stipendium är Walter Hultman, arrangören bakom Mörkaste Småland. 

– Det är en liten organisation med en enorm drivkraft. Mörkaste Småland ger ett ljussken över lilla Hultsfred och får återkommande besökare från hela Sverige och stora delar av Europa. Det måste finnas ett genuint intresse och en genuin kraft till att vilja göra det. Valter var överraskad och glad när vi hörde av oss, säger Tommy Svensson Pöder. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt