Annons:

Isomettä om beslutet att sälja hotellet: ”På gång en period”

Hotell Dacke i Virserum ligger ute till försäljning för 5,8 miljoner kronor på Blocket. Foto: Ossian Mathiasson

Isomettä om beslutet att sälja hotellet: ”På gång en period”

Jorma Isomettä har bestämt sig för att sälja sitt hotell, Hotell Dacke, i Virserum. 
– Det har varit på gång en period och jag har tänkt på det ganska länge, säger Hotell Dackes ägare Jorma Isomettä.

Annons:

Det var under tisdagen som Jorma Isomettä lade ut Hotell Dacke till försäljning på Blocket. I en intervju med vår tidning berättar han vad som ligger bakom beslutet att sälja hotellet som han har drivit sedan 2017. 

– Elpriserna fortsätter att gå upp och jag känner att orken har gått ur oss. Vi har jobbat på hotellet i fem och ett halvt år och det har varit ganska mycket motvind under de senaste fyra åren. Jag känner att jag vill känna på marknaden och se om det finns något intresse och om det är möjligt att få ut någonting för hotellet och fastigheten innan sommaren kommer. Jag förväntar mig inga snabba besked utan det är som det är med marknaden. Vi kanske kan nå en affär innan sommaren och det skulle kännas skönt att kunna lämna över verksamheten till en annan person med mer energi, säger Jorma Isomettä. 

Jorma Isomettä berättar att orken har tagit slut eter några tuffa år med bland annat pandemi och flera exekutiva auktioner. 

– Jag fyller 58 år nästa år och är ingen ungdom längre. Vi är två personer som sköter allting så vi jobbar sju dagar i veckan. Det blir mycket diskande och tvättande på nätterna och sen ska man jobba med luncher på dagarna. Det har varit några tuffa år med pandemin och inflationen och det finns mycket osäkerheter inför nästa år. Det känns som att det kan fortsätta att vara tufft i ett par år till. Det kanske är bättre att försöka hitta en utväg ur detta och då är det försäljning som väntar. Vi jobbar på tills vi hittar en köpare och tänker inte stänga. Vi anser att det är lättare att sälja fastigheten om det är verksamhet i den. 

"Ett rimligt pris"

Det är första gången som han lägger ut hotellet till försäljning.

– Jag har följt olika försäljningssajter på internet där man säljer fastigheter och rörelser. Det finns en del i den här prisklassen och högre. Jag träffar en hel del folk från Tyskland och andra länder i Europa som vill lägga om sin livsstil, sälja en villa i en storstad och köpa en sådan här fastighet. Det är ungefär samma pengar i dag. 

Vad tänker du kring prislappen på 5,8 miljoner kronor?

– Jag tycker att det är ett rimligt pris och det finns ett antal köpare för det priset med den verksamhet som är igång. 

Hur går verksamheten för stunden?

– Verksamheten går runt, men det blir inga pengar över. Vi har hela tiden hål att stoppa pengarna i. Vi har en fast kundkrets och hela tiden hotellgäster. Vi har hittat samarbete med flera företag som gör regelbundna bokningar så det är en växande verksamhet. Med ny energi kan den fortsätta att frodas. 

LÄS ÄVEN: Hotellverksamhet i Virserum läggs ut till försäljning på Blocket. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt