Annons:

Ännu en ny utbildning startar här i höst –

Ännu en ny utbildning startar i höst. Foto: Pressbild

Ännu en ny utbildning startar här i höst – "Helt unikt för vår del"

Campus Vimmerby får ännu en ny YH-utbildning. Till hösten startas en tvåårig utbildning til VVS-ingenjör. 

Annons:

Tillskottet innebär att det kommer fyra aktiva yrkeshögskoleutbildningar på Campus Vimmerby när höstterminen börjar. 

– Det är helt unikt för vår del. Vi är stolta över att hårt arbete lett till att vi har ett högt anseende hos utbildningsleverantörer nationellt, säger campuschef Mattias Nordqvist i ett pressmeddelande.

Gemensamt för yrkeshögskoleutbildningarna är att de bedrivs i nära samverkan med arbetslivet och ska motsvara det behov av kompetens företagen i regionen har. 

– Grunden för att en utbildning ska bli beviljad är att arbetslivet uttryckt ett behov av yrkesrollen och dess kompetens. Vi vet att framtidsutsikterna för en VVS-ingenjör är goda. Dels på grund av stora pensionsavgångar och dels på grund av att man blir en viktig del av att skapa miljövänliga, energieffektiva kontor, industrier och bostäder. Något som efterfrågas allt mer, berättar Mattias Nordqvist.

Ett begränsat antal platser kommer erbjudas vid utbildningen på plats i Vimmerby i samarbete med TUC Yrkeshögskola.

Fjärde YH-utbildningen

VVS-ingenjör blir den fjärde YH-utbildningen på Campus Vimmerby. Övriga tre är specialistundersköterska, konceptutvecklare inom event och besöksnäring samt redovisningsekonom. Så många har tidigare inte bedrivits samtidigt.

– Vårt långsiktigt strategiska arbete med externa utbildningsleverantörer ger nu verkligen resultat och det är glädjande att Campus Vimmerby har ett högt anseende hos utbildningsaktörer nationellt. Vi är nu på god väg att kunna erbjuda en buffé av högre utbildningar lokalt, i samverkan med YH-leverantörer och högskolor- och universitet, säger Mattias Nordqvist.

Ansökan till utbildningen öppnar i början av februari.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt