Annons:

AVTALET PÅSKRIVET: DÅ FÅR VIMMERBY NYTT KONSTGRÄS

Senast i maj ska det nya konstgräset ligga på Arena Ceos. Det gör Mirja Holgersson glad och säkerligen även Björn Stridh och Rickard Thuresson.

AVTALET PÅSKRIVET: DÅ FÅR VIMMERBY NYTT KONSTGRÄS

Nu har avtalet mellan Vimmerby kommun och Sportbyggarna Entreprenad AB undertecknats. För drygt tre miljoner kronor får Vimmerby ett nytt konstgräs – och planen är att det ska vara klart i maj månad.
– Nu är det en lättnad, säger Mirja Holgersson, fritidssamordnare i kommunen.

Annons:

Den nuvarande konstgräsmattan i Vimmerby är utsliten och har länge varit tänkt att bytas ut. Kommunen inledde för ett par år sedan arbetet att byta ut gräset.

En gemensam upphandling påbörjades tillsammans med både Västervik och Oskarshamn.

Efter flera juridiska turer, där en part överklagade kommunernas tilldelning, har hela upphandlingen fått göras om från början. Den senaste tiden har överklagandeprocessen pågått, men den avtalsspärren har löpt ut.

Det innebär att kommunen under onsdagen kunde signera avtalet tillsammans med Sportbyggarna Entreprenad AB från Skogås. 

– Det är Spentab som vunnit upphandlingen och kommer att lägga konstgräset. Vi står här nu med ett färskt kontrakt, säger Mirja Holgersson, fritidssamordnare på kommunen.

"Kan andas ut"

 

Redan för några veckor sedan var hon optimistisk men likväl försiktig.

– Historien finns ju och det är först nu när det är påskrivet som man kan andas ut. Nu är vi ett steg närmare ett nytt konstgräs. 

När kan konstgräset bytas?

– Vi för en dialog med dem, men den sista dagen som det ska vara färdigt är 31 maj. Det är det vi har att förhålla oss till och rimligtvis blir det i maj månad. 

"Mycket efterlängtat"

Kommunen för nu en dialog med både leverantören och föreningarna som kan komma att påverkas av avbrottet. Att byta ut konstgräsmattan ska ta maximalt tre veckor.

– Då ska man plocka bort den gamla och lägga den nya mattan. Tre veckor säger man för att vara på den säkra sidan. Vår intention är att sätta det tidigt, så att föreningarna kan förbereda sig inför det. Det blir ett litet pusslande, men det är för en god sak.

Hur känns det att få ett nytt konstgräs?

– Det är mycket efterlängtat och det känns väldigt skönt. Vi har inte varit nöjda med kvaliteten och det har dragit ut på tiden. Den nuvarande mattan har sjungit på sista versen. Nu är vi glada att vi kommit så här långt. Ytan kommer att bli lite större. Vi kommer lägga en matta vid sidan av och det blir som en liten extra plätt för uppvärvmning eller spontanfotboll.

Ska hålla i åtta år

Kommunen räknar med att det nya konstgräset ska hålla i åtta år. Det nuvarande har legat sedan 2011. 

– Det är helt beroende på antalet timmar som det nyttjas, men uppskattningsvis rör det sig om åtta år. Vi kommer göra besiktningar regelbundet för att se hur skicket är och lägger också en padd under gräset för att skona det. Det kommer ge bättre hållbarhet, säger Mirja Holgersson. 

Vad ligger värdet på för konstgräset?

– Det är drygt tre miljoner kronor. Då ingår även en del redskap för att sköta ytan och den här extra mattan vi ska lägga vid sidan av planen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt