Annons:

 • Grönt vid sidan av – snö i backen: nu hoppas klubben på bra sportlov

  "Skidåkning är en superrolig familjeaktivitet som vi uppskattar allihop", säger Linda Ogebrink, Vimmerby. Här tillsammans med barnen William, 10, Charlie, 12, och Eddie, 7. Foto: Lotta Madestam

 • Grönt vid sidan av – snö i backen: nu hoppas klubben på bra sportlov

  Vid lunchtid hade ett 60-tal löst liftkort. Nu hoppas Hjortens SK på kyligt väder under sportlovsveckorna, så skidåkning lockar. Foto: Lotta Madestam

 • Grönt vid sidan av – snö i backen: nu hoppas klubben på bra sportlov

  Amanda Danielsson Johansson och Klara Jensen Blom bor i närheten och är ofta i Dackestupet. Foto: Lotta Madestam

 • Grönt vid sidan av – snö i backen: nu hoppas klubben på bra sportlov

  Ester Jonsson hade tagit med sig kompisen Alice Lundberg. "Vi bor i Göteborg, så vi är och hälsar på min farmor i Virserum och passar på att åka skidor", säger Ester Jonsson, tv. Foto: Lotta Madestam

 • Grönt vid sidan av – snö i backen: nu hoppas klubben på bra sportlov

  För Lotta Petersson, Timmernabben, var det premiär i Dackestupet. "Lite märkligt känns det att komma hit och se all snö när det är grönt runt om", säger Tony Landeman, Mönsterås. Foto: Lotta Madestam

 • Grönt vid sidan av – snö i backen: nu hoppas klubben på bra sportlov

  Lisa Andersson från Hultsfred ger sig iväg i backen. Foto: Lotta Madestam

Grönt vid sidan av – snö i backen: nu hoppas klubben på bra sportlov

Familjen Ogebrink från Vimmerby har besökt Dackestupet många gånger. För Lotta Petersson från Timmernabben var det däremot första gången.
– Skidor är en superrolig familjeaktivitet, som vi uppskattar allihop, säger Linda Ogebrink.

Annons:

Det är barmark på gräsmattorna, på parkeringen och ända fram till själva skidområdet.

– Lite märkligt känns det att komma hit och se all snö när det är grönt runt omkring, säger Tony Landeman från Mönsterås som var i sällskap med Lotta Petersson som aldrig varit i Dackestupet tidigare.

– Jag ställde mig frågan varför vi inte åkt hit istället för Aboda klint, sa hon under en kaffepaus.

Långa perioder med mildväder 

Just barmarken runt omkring tänker Johan Bjelkered i Hortens SK påverkar intresset att boka in en dag i Dackestupet.

– Vi har haft en del snöproblem med långa perioder med mildväder. Det har stökat till det för oss. Annars var vi ju väldigt tidigt igång, redan till annandagen och det är jättebra, säger han.

– Men sedan har vi haft flera perioder med fyra, fem, sex, sju plusgrader och då får vi inte så många åkare. Folk blir inte lika sugna på att åka skidor, men jag tycker det är jättebra skidåkning här idag.

Hur skulle du vilja summera säsongen hittills?

– Publikt sett har vi haft en ganska normal säsong. Vi hade hoppats på fler åkare i mellandagarna, för då kommer det mycket hemvändare och mellaneuropeiska turister som har sommarställe här och har hittat till oss. Hade det varit minusgrader hade det kommit betydligt fler, säger Johan Bjelkered. Nu inväntar vi sportlovsveckorna, sju och åtta och hoppas mycket på dem. Utöver det har vi lite skolor som hyr in sig i backen och så sent som på lördagskvällen hade Södra Vimmerby sbo och Mönsterås sbo ett familjeevent här.  

Härlig familjeaktivitet

Vid lunchtid hade ett 60-tal löst liftkort. Två av dem var Amanda Danielsson Johansson och Klara Jensen Blom, som har förmånen att bo nära.

– Vi är här ofta, jag är dessutom med i Hjorten, säger Amanda.

Vad är det bästa med att åka utför?

– Att man får känna farten, säger Klara.

Familjen Ogebrink från Vimmerby brukar åka till Dackestupet någon gång ibland, annars blir det backen i Ingatorp och Kisa innan den stängde.

– Skidor är en superrolig familjeaktivitet som vi hittat och alla uppskattar. Det är kul att vara ute och göra någonting tillsammans, samtidigt som man får frisk luft och motion, säger Linda Ogebrink och gör sig redo för ett åk till ihop med sönerna Charlie, William och Eddie och maken Richard Ogebrink.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt