Annons:

Louise blir ny rektor på gymnasiet: ”Brinner för att göra skillnad”

Louise Andersson lämnar rektorsuppdraget på Vena skola och Silverdalens skola för att bli ny rektor på Hultsfreds gymnasium. Foto: Privat

Louise blir ny rektor på gymnasiet: ”Brinner för att göra skillnad”

Andreas Ekberg har slutat som rektor på Hultsfreds gymnasium. Louise Andersson har fått jobbet som ny gymnasierektor och påbörjar sin tjänst under våren. 
– Jag känner mig lugn och trygg i rektorsrollen, säger Louise Andersson.

Annons:

Hultsfreds gymnasium får en ny rektor under våren. När Louise Andersson fick se att det fanns en ledig tjänst såg hon sin chans att söka jobbet direkt.

– Det jag brinner för är att göra skillnad, driva utveckling och göra det bättre för eleverna i skolan. När möjligheten om att bli rektor på gymnasiet dök upp tog jag chansen. Hultsfreds kommun jobbar mycket med att man kan förflytta sig internt eller om man är sugen på en ny utmaning. Det är här i Hultsfreds kommun jag trivs och vill driva skolorna framåt, säger Louise Andersson. 

"Viktigt med en bra övergång"

Louise Andersson har många års erfarenhet som rektor och kommer närmast från Vena skola och Silverdalens skola där hon har varit rektor sedan 2020. Hon har dessförinnan jobbat som rektor på Vimmerby gymnasium och rektor i Oskarshamn

– Jag har jobbat som rektor i åtta år och känner mig lugn och trygg i rektorsrollen. Det är klart att det känns sorgligt att lämna Vena skola och Silverdalens skola där jag tillsammans med mina kollegor på ytterskolorna, Charlotte (Söderling) och Louise (Weinfors Lockström), byggt upp nya strukturer och hittat vägar för att lyfta ytterskolorna. Vi har kommit en bit på vägen men det finns jobb kvar att göra. Nu i februari har jag jobbat på de två skolorna i tre år, säger Louise Andersson. 

Vad har du för förväntningar inför ditt nya jobb?

– Det ska bli jättespännande att gå in och driva gymnasiet tillsammans med Elisabeth (Kling) och Mikael (Pettersson). Jag jobbar kvar på Vena skola och Silverdalens skola och har inte satt mig in i gymnasiet med vad de har för behov och hur det ser ut men jag ser fram emot att driva och lyfta Hultsfreds gymnasium tillsammans med mina rektorskollegor. 

Det står också klart att Josefine Steen blir ny rektor på Vena skola och Silverdalens skola och slutar som samordnare och lärare på Albäckskolan. 

Det är i dagsläget inte klart när rektorsförändringarna träder i kraft.

– Nu sitter vi tillsammans och gör en övergångsplan och det är viktigt att det blir en bra övergång för både mig och Josefine. 

"Vill tacka för hans arbete"

Barn- och utbildningschefen Martin Snickars berättar att Andreas Ekberg sa upp sig från sin rektorstjänst på gymnasiet i höstas och slutade i slutet av november. 

– Han var rektor på gymnasiet i närmare nio år och var en viktig del i vårt rektorsteam. Vi vill ha ett långsiktigt ledarskap och han har varit hos oss i många år så vi vill tacka för hans arbete och önska honom lycka till på nya jobbet, säger Martin Snickars. 

Vår tidning har sökt Andreas Ekberg för en intervju och han har lovat att ringa tillbaka senare i veckan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt