Annons:

Beslut om vindkraft – då har väktare satts in:

Väktare har satts in vid fullmäktigemötet med tanke på kvällens känsliga punkt – Aspeland Vindkraftspark öster om Målilla. Foto: Lotta Madestam

Beslut om vindkraft – då har väktare satts in: "Vet aldrig"

Vid kvällens fullmäktigemöte tas beslut om Aspeland Vindkraftspark öster om Målilla. Med tanke på ämnets känslighet har en väktare satts in.
– Det har gått en del rykten om busslaster och protester utanför, förklarar säkerhetschef Linus Ivarsson beslutet.

Annons:

I god tid meddelade fullmäktiges ordförande Anders Andersson att måndagskvällens möte skulle hållas i biosalongen, för att rymma fler åhörare om intresset skulle bli stort.

När Andersson slog klubban i bordet och förklarade februarimötet öppnat var salen välfylld av politiker och allmänhet.

I salen finns också en väktare som satts in med motiveringen att en av punkterna berör Njordr AB:s ansökan att få bygga Aspeland Vindkraftspark om tolv verk, 270 meter höga öster om Målilla, vilket väckt mycket känslor och motstånd. Ärendet handlar om att tillstyrka eller avstyrka en forsatt prövning av en vindkraftsetablering.

Vad ligger till grund för att väktare är på plats?

– Vi har haft svårt att veta vad det ska bli av det här, hur många som kommer och om det ska röra upp känslor, för det är mycket känslor, säger Linus Ivarsson. Det har också gått en del rykten om busslaster och protester utanför, så det föranledde att vi kopplat in en Securitasvakt för att skapa ett första lugn.

– Blir det ett nej, då blir det applåder och så går de hem. Men – tillägger han, blir det ett ja, vad händer då? Då finns det risk för motsatta känslor.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt