Annons:

NYA REKOMMENDATIONER – DÅ SKA DU TA EN DOS TILL

Alla mellan 50-64 år bör ta en till vaccindos mot covid-19 inför nästa vinter. Foto: MostPhotos

NYA REKOMMENDATIONER – DÅ SKA DU TA EN DOS TILL

Folkhälsomyndigheten gick ut med nya rekommendationer i vaccinationsprogrammet mot covid-19 idag. Personer mellan 50-64 år bör ta en spruta till inför vintersäsongen 2023724.

Annons:

FHM har kommit fram till att personer mellan 50-64 år behöver en påfyllnadsdos inför nästa vinter. Detta eftersom risken för omfattande smittspridning är som störst under vinterhalvåret.

Utöver personer inom åldersintervallet rekommenderas även personer mellan 18-49 år som har riskfaktorer för allvarlig covid-19 att ta en påfyllnadsdos. Om man inte har någon riskfaktor men ändå vill ta en spruta till så ska man få det, enligt FHM:s riktlinjer.

– Tack vare att vi löpande får ny data och kunskap om sjukdomen kan vi uppdatera och anpassa våra rekommendationer om vaccination. Vi vet att det nu finns en god immunitet i befolkningen och att det är sällsynt att personer under 50 år vårdas på IVA med covid-19. Men risken för allvarlig sjukdom ökar med stigande ålder och därför behöver personer i vissa åldersgrupper en påfyllnadsdos, säger Sören Andersson, enhetschef.

Covid-19 är fortfarande klassat som en pandemi och FHM trycker – precis som man gjort sedan dag ett – på att det är viktigt att stanna hemma vid symtom.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt