Annons:

  • Biblioteket lyfter oerhört viktigt ämne –

    Vandringsutställningen "Hemligheten" belyser det viktiga ämnet psykisk ohälsa. Foto: Lotta Madestam

  • Biblioteket lyfter oerhört viktigt ämne –

    Alla har vi nog en favoritplats. Nordström menar att alla behöver hitta en sådan plats för mod, tröst och fred – utomhus, inomhus eller kanske inom oss själva. Foto: Lotta Madestam

Biblioteket lyfter oerhört viktigt ämne – "Alla berörs"

Biblioteket i Hultsfred sätter fokus på ett oerhört viktigt ämne – psykisk ohälsa. Under februari får man ta del av utställningen ”Hemligheten.
– Det är ett oerhört viktigt ämne som alla berörs av, från ung till gammal, säger bibliotekarie Hampus Eriksson.

Annons:

Den första versionen visades av Kalmar läns museums mellan november 2021 till maj 2022. En mindre del av den blev senare en vandringsutställning, i ett format lämpat för bibliotek.

Utställningen bygger på boken ”Hemligheten”, som är skriven av Jan Norström, författare, fotograf och konstnär från Kalmar, som själv drabbats av psykisk ohälsa.

– Jan var fotbollsmålvakt på elitnivå, men efter några års spel kände han att något saknades. En tomhet växte inom honom och han hade svårt att känna sig hemma i tillvaron. Numera går han inte ut längre, säger Hampus Eriksson.

Reflektion och en stunds vila 

Utställningen ger en känsla av ett hemligt rum där det finns möjlighet för reflektion och en stunds vila.

Nordström menar att alla behöver hitta en sådan plats för mod, tröst och fred – utomhus, inomhus eller kanske inom oss själva. I boken beskriver han just en sådan plats i en hemlig trädgård i närheten av Kalmar.

– I ett rum av utställningen kan man lyssna till Peter LeMarc och Rikard Wolff som sjunger och läser texter ur boken. Jag älskar Wolffs röst, säger Hampus Eriksson.

Utöver utställningen, som går att se på biblioteket till och med den 27 februari finns ett bokbord med böcker som bygger på temat ångest och psykisk ohälsa på olika nivå och olika bakgrunder.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt