Annons:

Schackklubben avslutade med två vinster –

Sören Lövkvist, Olle Wademark och Håkan Frisén efter säsongens två sista matcher som slutade med segrar. Foto: Privat

Schackklubben avslutade med två vinster – "Finns ett stort engagemang"

Hultsfreds Schackklubb avslutade seriespelet i div II på ett bra sätt genom vinster mot Oskarshamn och redan klara seriesegrarna Ronneby. 
– Den här säsongen har en huvudambition varit att få igång ett antal spelare som varit passiva under pandemin. Efter en del ringrost har också glädjande nog resultaten successivt förbättrats.

Annons:

Det säger Håkan Frisén som varit lagledare den gångna säsongen som i flera avseenden innebar en nystart för schackklubben.

– Det är tydligt att det finns ett stort engagemang för att Hultsfred Schackklubb ska leva vidare men som i många andra mindre orter är det inte så lätt att hålla igång aktiviteten på klubbnivå. Lennart Beijer och Adam Bjälesjö har gjort ett imponerande arbete med ungdoms- och skolschacket men steget till seriespel blir svårare att ta när tränings- och tävlingsmöjligheterna är begränsade, säger Håkan Frisén.

Tappat en rad toppspelare

Under ett decennium spelade laget i div 1 och var flera gånger nära serieseger med möjlighet att via kval ta steget upp i superettan. 

De senaste åren har laget dock tappat en rad toppspelare och förra säsongen lyckades man inte förnya division 1-kontraktet vilket ledde till ytterligare spelarförluster. Minskad aktivitet under pandemin ledde också till att klubben inte haft spelarmaterial för att hålla igång sitt andralag som spelade i div 2 säsongen 2019-20.

– Den här säsongen har en huvudambition därför varit att få igång ett antal spelare som varit passiva under pandemin. Efter en del ringrost har också glädjande nog resultaten successivt förbättrats, kan Håkan Frisén berätta.

Femteplats i sluttabellen

Matcher mot Oskarshamn och Ronneby fick avsluta säsongen.

Båda matcherna var jämna med ett slutresultat på 4,5-3,5 i Hultsfreds favör. Mot Oskarshamn stod Fabian Beijer, Sören Lövkvist och Andreas Ekberg för vinstpartierna. 

Fabian Beijer och Sören Lövkvist vann också sina partier mot Ronneby liksom även Håkan Frisén och Daniel Sjöberg. 

– Tack vare dessa segrar avancerade Hultsfred till en femteplats i sluttabellen efter en tung inledning på seriespelet i höstas, säger Håkan Frisén.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt