Annons:

  • Storsatsning på påsken – gjort att gästnätterna ökat med 500 procent

    Elisabeth Wolmeryd och Hampus Thorstensson gör en storsatsning på påsken, med aktiviteter i dagarna tre. Bland annat blir det påskäggsjakt på campingområdet. "Vi har fyllt 250 ägg med godis", säger paret. Foto: Lotta Madestam

  • Storsatsning på påsken – gjort att gästnätterna ökat med 500 procent

    Den klassiska majbrasan blir istället en påskbrasa som tänds på kvällen. "På västkusten är det en jättegammal tradition och nu har vi snott med den hit", säger Hampus Thorstensson. Foto: Lotta Madestam

Storsatsning på påsken – gjort att gästnätterna ökat med 500 procent

Vimmerby Camping gör en storsatsning på påsken, som ägaren Hampus Thorstensson tycker varit ett svart hål i Vimmerbys utbud. Det gav resultat direkt, i form av ett stort intresse för aktiviteterna och att antalet gästnätter över påskhelgen redan ökat med runt 500 procent.
– Jag säger att det är en förhandssuccé.

Annons:

Det tycker Hampus Thorstensson att han kan kosta på sig att säga efter det fina gensvar som satsningen fått. Även att Vimmerby Camping haft servicen igång så här års, så har det inte varit en naturlig del i en familjs vardag att åka till Vimmerby för att campa under påsken.

Vanligtvis kommer fem-sju ekipage över påsken, i år har redan en bit över 40 husvagnar och husbilar bokat. Vanligtvis brukar det bli 15-20 gästnätter, i år är ett 120-tal förbokade.

– Vi har dessutom fått spridning, allt ifrån Vimmerbybor som ska testa om husbilen funkar till folk ifrån Värmland som vill komma ner till lite mer vår, säger Hampus Thorstensson och fortsätter:

– Det har varit många grå, trista timmar vid datorn. Det vi planerat för sedan i september börjar vi se frukten av nu, det känns så fantastiskt roligt. 

”Ett litet svart hål”

I år drar säsongen med andra ord igång med besked tack vare satsningen på en rad påskaktiviteter i dagarna tre.

– Påsken har varit ett litet svart hål i Vimmerbys utbud. Man är starka på mycket här i stan, men inte på att leverera under påsken. Så därför ska vi se till att Vimmerby blir stark på just det, det är därför vi gör den här satsningen, säger han.

Påskmarknad inleder helgen

Allt inleds på fredag med en påskmarknad. Ett 40-tal utställare är anmälda med allt från närproducerad mat till allt det klassiska som brukar finnas på marknader, som exmpelvis tröjor, leksaker och godis.

– Vi hade 3 000 besökare på vår julmarknad, det hoppas vi slå nu, säger Elisabeth Wolmeryd.

Utöver det har Vimmerby Camping krokat arm med aktörer i stan som är specialister på sina saker.

– Maskoten från Kalles Lek & Lattjo kommer för att leka och busa med barnen ihop med vår maskot Loch Nossie och utöver det arrangerar Starlings en fisketävling.

Klassisk jakt på påskägg

Sedan Hampus Thorstensson och Elisabeth Wolmeryd flyttade hit har de arrangerat en påskäggsjakt, där man bjuder alla barn på påskgodis om de letar reda på var påskharen gömt äggen. Den arrangeras på lördagen.

– Det brukar bli tabberas på äggen, så vi har fyllt 250 ägg, så förhoppningen är att det kommer 200-250, som kommer springa runt och aktivera sig, säger Hampus Thorstensson.

”Snott med oss tradition”

Den klassiska majbrasan blir istället en påskbrasa som tänds på kvällen.

– På västkusten är det en jättegammal tradition och nu har vi snott med den hit så det blir en rejäl brasa, vi kommer grilla korv med Vimmerbys egen Bruce Springsteen alias Per Backstad på scen.

På söndagen samarbetar man med ytterligare en aktör i form av Korpen som förlägger sin tipspromenad runt om på anläggningen.

Vilken energi ni har?

– Ja, vi får bara mer och mer energi ju mer vi pratar med människor som är glada för det vi gör. Det känns fantastiskt kul att få göra allt det där som gör att vi känner att säsongen är runt hörnet. Det är få saker som slår den känslan, säger Hampus Thorstensson.

Här kan man läsa mer om campingens miljonsatsning inför säsongen.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt