Annons:

Tidigare toppolitiker blir ny landshövding i Kalmar län

Erfaren politiker blir ny landshövding. Allan Widman ser fram emot jobbet. Foto: Pressbild

Tidigare toppolitiker blir ny landshövding i Kalmar län

Nu har Kalmar län fått en ny landshövding. Det rör sig om den tidigare liberala riksdagsmannen Allan Widman. Hans förordnade gäller från den 1 maj i år.

Annons:

Allan Widman, född 1964, var riksdagsledamot i 20 års tid mellan 2002-2022. Han var ordförande i EU-nämnden 2012-2014, försvarsutskottet 2014-2018 och det sammansatta utrikes- och försvarsutskottet 2015. 

Han har även varit försvarspolitisk talesperson för Liberalerna och partiets gruppledare i Malmö kommun. Widman är till yrket advokat och tidigare reservkapten i artilleriet. 

– Allan Widman är en av Sveriges mest erfarna försvarspolitiker. Hans erfarenheter kommer att vara en tillgång för länsstyrelserna och för Kalmar län när Sverige står inför återuppbyggnaden av det civila försvaret. Jag är glad att Allan Widman tackat ja till uppdraget som ny landshövding i Kalmar län, säger civilminister Erik Slottner (KD). 

Allan Widmans förordnade börjar gälla den 1 maj 2023 och sträcker sig till och med 30 april 2029. 

– Det känns verkligen som att jag kommer hem till Småland och Öland där jag har mina rötter. Kalmar och Västervik är ju Sveriges bästa och mesta sommarstäder, så tänk att få flytta hit nu under maj månad, säger Allan Widman.

Regeringen beslutade också att utse Johan Blom till nytt vikarierande länsråd. Han har varit vikarierande landshövding sedan 3 november. 

– Jag är glad över att få fortsätta arbeta på den här fina länsstyrelsen och med de goda relationer jag fått med medarbetare, kommunföreträdare och andra i länet, säger Johan Blom.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt