Annons:

  • Förening med 660 medlemmar firade jubileum – hedersmedlem på plats

    SPF Seniorerna Hultsfredsbygden har firat 40-årsjubileum med ett 90-tal medlemmar på plats och Marlene Karlström som stod för underhållningen. Foto: Privat

  • Förening med 660 medlemmar firade jubileum – hedersmedlem på plats

    Fint dukade bord mötte gästerna när de kom till Valhall. "Vi fick mycket beröm för dukningen", säger Håkan Hermansson, ordförande. Foto: Privat

Förening med 660 medlemmar firade jubileum – hedersmedlem på plats

SPF Seniorerna Hultsfredsbygden har firat 40-årsjubileum med ett 90-tal medlemmar på plats. Bland annat hedersmedlemmen Maj-Britt Sandstedt.
– Det blev ett trivsamt och festligt firande, säger ordförande Håkan Hermansson.

Annons:

Han är föreningens sjunde ordförande efter Erik Roth, som blev den första att väljas när föreningen bildades den 16 januari 1983.

– Det var då Sveriges Pensionärers Riksförbund fick en Hultsfredsavdelning, nummer 688 i ordningen, förklarar Håkan Hermansson som dykt djupt i historiken inför jubileet.

Han hade varit i kommunarkivet, där det finns en hel del smått och gott. 

– Där fanns alla verksamhetsberättelser, så det var extra roligt att bara titta på dem. Inte minst den allra första som beskrev hur föreningen bildades. Vi konstaterade att Gösta Dehlin från Studieförbundet Vuxenskolan var en av de drivande tillsammans med Valter Jansson i Blägda.

 Från 23 till 660

Föreningen hade 23 medlemmar första året, idag är man lite drygt 660. När SPF Seniorerna Hultsfredsbygden firade sina första 40 år hade ett 90-tal av dem hörsammat inbjudan.

– Vi hade bjudit in nio hedersmedlemmar, vilket man blir vid 90 års ålder. Några hörde av sig och kunde inte komma av olika skäl, men det var roligt att Maj-Britt Sandstedt kom. Hon har varit medlem sedan 1992, berättar Håkan Hermansson och tillägger att en av de stora frågorna föreningen driver är ”Inte ensam”. Som en del av Kommunala Pensionärsrådet, där man också samarbetar med PRO, har man också varit tydliga med att man vill behålla bedömningsambulansen. 

Festligheterna bestod av landgång och marängtårta som medlemmen Gunborg Nilsson bakat, lotterier och underhållning framförd av Marlene Karlström.

– Hon fick oss till och med att ställa oss upp och dansa lite vid borden, säger Håkan Hermansson, som var nöjd med dagen.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt