Annons:

Filip Olvenius har släppt ny musik – gått till final i stor musiktävling

Filip Olvenius, eller The Indigo Echoes som han kallar sig som soloartist, har släppt låten “Where Do We Go”, som också är en av fem tävlande i den lokala finalen av musiktävlingen P4 Nästa. Foto: William Sandbach

Filip Olvenius har släppt ny musik – gått till final i stor musiktävling

Så sent som i fredags släppte Filip Olvenius från Hultsfred en ny singel. Nu gläds han åt att ”Where Do We Go” tagit plats som finalist i P4 Nästa.
– Jag blev väldigt förvånad, säger han.

Annons:

När P4 Kalmars lokala final av musiktävlingen P4 Nästa presenterades var 25-årige Filip Olvenius en av fem finalister. Eller The Indigo Echoes som han kallar sig som soloartist.

Nya singeln “Where Do We Go” hade nätt och jämnt getts ut så började den spelas i radio.

– Man fick söka in och så tog det någon månad tills jag fick svar. Jag trodde verkligen inte att jag skulle komma med. Jag blev väldigt förvånad.

Det förklarar Filip Olvenius med att han inte sett sig själv passa in i själva tävlingsformatet.

– Nu i efterhand är det så klart superkul.

Vad kan du säga om låten?

– Det är en indielåt som kortfattat handlar om en relation där man försöker hitta den där lusten och gnistan man hade när man först träffades.

Filip Olvenius har spelat in allt själv i den egna studion hemma i Hultsfred.

– Jag har med mig lite musik, Alice Hartvig sjunger kör på den och jag har med en trummis från Argentina. Det är lite kul. Resten har jag gjort själv.

Pluggade i London

Filip Olvenius lämnade Hultsfred en tid för att plugga musikproduktion i London. En utvecklande tid som gjort honom säkrare på vad han vill med sin musik.

– Jag tycker att jag fått mer grepp om vad jag vill göra och hur det ska låta, helt enkelt fått en klar bild av allt. Jag vet vad jag vill göra för musik, indie är min grej.

Hur skulle du säga att låten tagits emot?

– Den resons jag fått än så länge är jättebra. Sedan är det alltid svårt på ett så här litet ställe att nå ut till så många man vill, särskilt i början. Låten förtjänar mer. Jag tror att den kommer nå ut till fler med hjälp av P4 Kalmar och P4 Nästa. 

Vad tror du om förutsättningarna i tävlingen?

– Vet inte, det är jättesvårt att säga. Klart att det vore jättekul att vinna, men de andra är också superbra. Jag har bra följare, folk från Hultsfred stöttar musiker, så där har jag kanske en fördel. Vi får se vad som händer.

Har du mer musik på gång?

– Ja, jag har faktiskt börjat skissa på ett album. Jag vet inte när jag börjar spela in, men till hösten skulle jag tro.

 

Låten kan du lyssna på här:

Fakta

Årets finalister:

Highway Honeys – Good on the road

The Indigo Echoes – Where Do We Go

Starur – I Am Not In Love With You

Evelyne – Drömmarna Vid Liv

MNTNS – Adagio

Röstningsperioden började i måndags och den 5 juni avgörs finalen och vem som representerar P4 Kalmar i Sveriges Radios stora musiktävling.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt