Annons:

  • Förening har tröttnat på skadegörelsen –

    Målilla Bandys vaktmästare Ingemar Westerberg har på senare tid mötts av flera tråkigheter, bland annat har låset till speakerbåset brutits upp en plastruta slagits sönder. Foto: Lotta Madestam

  • Förening har tröttnat på skadegörelsen –

    På torsdagen fick Ingemar Westerberg lägga tid på att torka bort skoavtryck sedan några roat sig med att sparka på glasen. "En sådan ruta kostar multum om den går sönder", säger han.

  • Förening har tröttnat på skadegörelsen –

    Flera lås på anläggningen har brutits upp och fönsterrutor slagits sönder.

  • Förening har tröttnat på skadegörelsen –

Förening har tröttnat på skadegörelsen – "Kan få följder"

Målilla GoIF har drabbats av skadegörelse på idrottsplatsen och bandybanan. Nu har man tröttnat och väljer att sätta ner foten.
– Det sista vi vill är ju att behöva stänga anläggningarna, säger föreningens Mikael Karlsson.

Annons:

På torsdagen möttes Målilla Bandys vaktmästare Ingemar Westerberg återigen av tråkigheter när han kom till jobbet.

– Det har inte varit några större grejer, men det händer småsaker hela tiden. Det har varit mer skadegörelse senaste tiden, så nu vill vi sätta ner foten och markera att det måste bli ett slut på det här. Vi hoppas att föräldrarna ska hålla lite koll på sina barn, säger Mikael Karlsson.

Sparkat på padelbanan 

Ingemar Westerberg tar en runda varje morgon när han kommer till jobbet och på torsdagen såg han att det sparkats på rutorna till padelbanan.

– Det var skoavtryck lite överallt. Man är ju rädd att det ska vara en spänning i glaset, så det går sönder. En sådan där ruta kostar multum.

– De kanske inte lyckas sparka sönder dem, men nästa gång kan det vara en sten som kastas, tillägger Mikael Karlsson.

Rullat ut släpkärra på bandyplanen 

Tidigare har man mötts av sönderslagna rutor, nyligen hade en släpkärra rullats ut på bandyplan och lämnats där och flera lås har brutits upp. Bland annat har låset till speakerbåset brutits upp och en plastruta slagits sönder.

– Vi misstänker att personerna velat komma åt elkontakterna för att ladda sina telefoner och det är ju gratis wi-fi på området, så de sitter väl här om kvällar och helger, säger Ingemar Westerberg, som känner att multiarenan är felplacerad.

– Den har blivit ett tillhåll och när den ligger som den gör skymd bakom husen ser ingen vad som händer där.

Samlingsplats för aktiviteter

Föreningen tycker att det är fantastiskt att kunna ha en öppen anläggning, både sommar- och vintertid. Man vill att ungdomar och vuxna ska kunna spela fotboll och åka skridskor när de vill.

– Vi har ju haft förmånen att kunna ha det så – och det vill vi fortsätta med, för vi tycker att det är fantastiskt. Det är ju trevligt om de hänger där och idrottar, men de behöver ju inte förstöra, säger Mikael Karlsson.

– Vi har både fotboll, bandy, padel och boule på området och utegymmet i närheten så vi vill ju att parken ska få vara en samlingsplats för aktiviteter. Inte bus.

Hur känner ni som ideellt arbetande för föreningen, när sådant här händer?

– Vi är ju många, både ledare, vaktmästare och andra som jobbar ideellt för att göra det bra för invånarna. Det är ju bättre de får hålla vår park och bandybana i ordning, än att behöva lappa och laga småsaker. 

Vad kan det här få för följder som föreningen ser det?

– Det kan ju bli att vi inte kan ha en öppen anläggning på sikt. Det vore verkligen jättetråkigt om vi skulle behöva börja stänga igen och låsa. Det är absolut den sista utvägen vi vill komma till. Sedan får vi inte glömma att vi har många ungdomar som hänger där och aktiverar sig på rätt sätt. Det är fantastiskt kul.

– Det vi kan göra nu är att rekommenderar vuxna att gå förbi, de får gärna ta sig en sväng genom idrottsparken när de är ute och går sin kvällspromenad.

Föreningen har valt att inte göra en polisanmälan, men varit i kontakt med kommunens trygghetsstrateg Linus Ivarsson för att han ska få kännedom om det inträffade.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt