Annons:

”Fantastiskt intresse” – så många fordon kom till festen

361 fordon kom till arrangemanget Fest för farfars fordon. Foto: Privat

”Fantastiskt intresse” – så många fordon kom till festen

Rekordet hängde löst. Det hade bara behövts ett fåtal fordon till så hade Fest för farfars fordon slagit rekord.
– Det var otroligt bra, helt fantastiskt, säger veteransektionens ordförande, Thorbjörn Svahn om intresset.

Annons:

Sedan han sammanställt antalet fordon som deltog i arrangemanget på torsdagskvällen visade det sig att 219 bilar, 27 mopeder, fem lastbilar, en traktor, en brandbil, en ambulans, 19 gamla och 88 nya motorcyklar gick att beskåda i hembygdsparken.

Sammanlagt 361 fordon var snudd på rekord.

– Det var åtta färre än rekordet. Det är en salig blandning av fordon som kommer och de kommer även lite långväga ifrån, säger Thorbjörn Svahn. Rekordet är från 2019 då det var 369 fordon – men vi är supernöjda. 

Sålde 900 korvar 

I synnerhet om hembygdsföreningens veteransektion, som svarar för arrangemanget, jämför med fjolåret då Fest för farfars fordon lockade 292 fordon. 

– Det är många som upplever att det varit svårt att få i gång sina arrangemang igen efter pandemin. Nu var det otroligt bra, helt fantastiskt. Det var ju perfekt väder också.

I övrigt finns ingen siffra på hur många människor som lockades till parken. Det tas ingen entré, så det finns inget konkret att gå på.

– Vi sålde 900 korvar, så det säger ju någonting om intresset, tillägger Thorbjörn Svahn. Vi hade över 50 funktionärer i gång, som gör ett fantastiskt jobb. Det är rätt arbetskrävande i och med att det är en rätt kort men intensiv kväll.

Under kvällen har kommunala Musikskolan sin avslutning och enligt lärarna har de aldrig haft så mycket publik som i går.

– Även textilkammaren invigdes. Jag var inte själv där och tittade men Lotta Weinfors som gjort det här var nöjd.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt