Annons:

  • Moaloppet anordnas för andra gången – ”Stöttningen har gjort att vi orkar en gång till”

    För andra året gör föräldrarna Kent Andersson och Carin Närklin och lillasyster Mimmi Andersson verklighet av Moas dröm om att anordna ett springlopp för barn och ungdomar. Loppet arrangeras tillsammans med Leif Axelsson, mitten. Foto: Lotta Madestam

  • Moaloppet anordnas för andra gången – ”Stöttningen har gjort att vi orkar en gång till”

    Loppet arrangeras i sex olika klasser, upp till 14 år. Dagen görs till en familjedag med kaffeservering och artister som uppträder.

Moaloppet anordnas för andra gången – ”Stöttningen har gjort att vi orkar en gång till”

Rörelseglädje för barn betydde mycket för Moa Andersson. Hennes dröm om att starta ett lopp förverkligades av föräldrarna Kent och Carin och lillasyster Mimmi förra året. Den kärleksfyllda responsen har gjort att Moaloppet anordnas även i år.
– Den fina responsen har hjälpt oss med inspiration och energi för att orka göra det igen, säger Carin Närklin Andersson. 

Annons:

För andra året anordnas Moaloppet av Kent Andersson, Carin Närklin Andersson och Mimmi Andersson för att hedra Moa och förverkliga hennes dröm. 

Moa hade som önskan att starta ett lopp för barn och ungdomar. Hon ville återinföra Dackeruset igen, men det blev inte av. Förra året bestämde Moas föräldrar och syster att springloppet skulle ta form, till minne av Moa. 

– Vi körde första Moaloppet förra året och anledningen till att vi kör i år är tack vare all fin respons och stöttning vi fick förra året. Det har hjälpt oss med inspiration och energi för att orka göra det en gång till. 

Moaloppet arrangeras av Kent, Carin och Mimmi tillsammans med Leif Axelsson. Under själva dagen är det nästan 40 funktionärer som ställer upp ideellt. Flera företag är med och sponsrar genom med många priser. 

– Kent har drivit det här jättemycket. Han är klippan i det här som driver och håller i kontakter och sponsorer, säger Carin Närklin Andersson. 

Ny plats för Moaloppet

Söndagen den 20 augusti arrangeras Moaloppet, med start och mål på Södra järnvägsgatan vid MC-klubben i Virserum. 

När fjolårets lopp utvärderades frågade Kent och Carin deltagarna vad som var bra, och vad som kunde förbättras. Det önskades kaffeservering, mer sittplatser och tillgång till toalett i närheten. 

– Det var någon som tipsade att vi skulle kolla med MC-klubben. Och de var så positiva när vi frågade och sa att de självklart skulle hjälpa oss. 

Den nya platsen är publikvänlig, med stora ytor, sittplatser och en scen. MC-klubben kommer även att ställa upp med kaffeservering. 

Sex olika springklasser

Loppet arrangeras i sex olika klasser, upp till 14 år. Med tanke på den ändrade platsen har banorna gjorts om, men det kommer vara tydligt var barnen ska springa. Banornas längd skiljer sig något beroende på ålder. 

– Vi kommer ha en cyklist som cyklar i täten, och även en cyklist som cyklar sist som markerar när alla har kommit i mål. Det är också en liten förändring för i år, säger Carin Närklin Andersson. 

Antalet platser har utökats till 200. Förra året sprang 120 barn loppet. 

– Vi har graderat oss för att det ska finnas en möjlighet. Men blir det lika många som förra året är vi jättetacksamma. 

Vid målgång får alla barn en medalj, samt dricka och bulle som sponsras av Virserums Sparbank. Det lottas även ut fina priser på barnens nummerlappar. 

Anmälan till loppet görs senast 16 augusti, men i mån av plats kommer det vara möjligt att anmäla sig på plats.  

”En jättefin folkfest”

Under dagen kommer det vara artister som uppträder. Innan startskottet för loppet går kommer Duran och Mollan att uppträda och hålla i en gemensam uppvärmning. 

– Förra året var Amena hos oss och sjöng, men i år har vi satsat på inriktning till barnen med uppvärmning och mycket rörelseglädje, dans och musik, berättar Carin Närklin Andersson. 

Lisa Sandstedt och Emanuel Boigs kommer att spela en låt för att hedra Moa. 

– De kommer spela en inledningslåt till minne av Moa. Så att vi får en eftertänksam stund och en sång riktad till Moa.  

Dagen är planerad för att vara en härlig dag för hela familjen. 

– Det var en jättefin folkfest förra året, så vi hoppas att det kommer bli en jättefin eftermiddag. Syftet är ju det här med rörelseglädje, att det är något positivt som händer i Virserum till ett bra ändamål, menar Carin Närklin Andersson.  

Intäkter till Moafonden

Intäkterna från anmälan och kaffeserveringen går oavkortat till Moa Anderssons minnesfond. 

Familjen är stolt över att kunna genomföra loppet för att uppfylla Moas vision. 

– Det känns jättefint. Vi har hennes minnesfond och pengarna går till barn och ungdomar inom VSGF. 

Om loppet blir en tradition är ännu inte klarlagt, men föräldrarna kan redan nu avslöja att det finns planer för nästkommande år. 

– Om det faller väl ut i år, så finns det faktiskt redan nu planer för lite nyheter för tredje året. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt