Annons:

  • Pigg 70-åring växer och frodas – firade med jubileumsfest

    Målilla PRO firade 70-årsjubileum med ett hundratal gäster. Foto: Privat

  • Pigg 70-åring växer och frodas – firade med jubileumsfest

Pigg 70-åring växer och frodas – firade med jubileumsfest

Målilla PRO firade sitt 70-årsjubileum tillsammans med ett stort antal medlemmar och gäster. 
– De senaste tolv åren har det varit uppåt med ökad medlemsskara och utveckling av aktiviteter, säger ordförande Bo Bergman.

Annons:

Bo Bergman var glad över att se så många samlas på Skeppet för att uppmärksamma föreningens första 70 år. Nu kunde han göra en resumé från 1953 när elva medlemmar bildade Målilla PRO med TH Carlberg som ordförande. Medlemsavgiften bestämdes till tre kronor.

Föreningen har liksom alla föreningar haft upp och nedgångar under åren.  De senaste tolv åren har det varit uppåt med ökad medlemsskara och utveckling av aktiviteter. 

– Vid 60-årsjubileum var vi 163 medlemmar och idag 229, men pandemin var ett avbräck för oss som allt annat i samhället, säger Bo Bergman.

Vill vara del i samhället

PRO vill vara en del i samhället, därför samarbetar man med övriga föreningar och driver frågor som är viktiga för Målilla.

– Vi engagerade oss för räddningstjänsten i Målilla och en annan fråga som vi drev var nybyggnation av marklägenheter som kunde frigöra villor när äldre kunde flytta till lägenhet.

Medlemmarna kör också mat från COOP en gång i veckan till hushåll där man inte kan ta sig till affären, samtidigt som det ger ett socialt besök. 

– Vi är glada över kommunens satsning på det utbyggda Hemgården och den nya skolan, säger Bergman.

Bred verksamhet

Föreningen lägger vikt vid att få en bred och bra verksamhet, så mötesprogrammet består av allt från aktuell information till underhållning som speglar medlemmarnas ungdomsår.

– Friskvård som boule, gympa, cykling och resor är ett viktigt inslag. Nu på söndag går en resa till Tyrolen och Innsbruck med 50 personer. 

För underhållningen svarade Marlene Karlström, som fick medlemmarna att sjunga med och klappa takten.

Jubileumsfesten gästades av Roger Kaliff, ordförande i PRO-distriktet Kalmar län, kommunalrådet Lars Rosander och oppositionsrådet Tomas Söreling.

Virserums Sparbank, Målilla Goif, Målilla Samhällsförening, ABF, Coop, Skeppet och kommunens fyra PRO-föreningar gratulerade med ord och gåvor.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt