Annons:

  • Varit en rekordsäsong i ladan – så mycket pengar har man fått in

    Helen Thunberg och dottern Anna Thunberg gav sig ut på en loppisturné och passade på att besöka Lions lada sista lördagen på sommarsäsongen. Foto: Lotta Madestam

  • Varit en rekordsäsong i ladan – så mycket pengar har man fått in

    "Vi har fått in mycket fina saker i sommar, bland annat en hel del möbler", säger Eva Jensen i Målilla-Mörlunda Lions Club. Foto: Lotta Madestam

Varit en rekordsäsong i ladan – så mycket pengar har man fått in

Sommarsäsongen går till historien som rekordbra. Målilla-Mörlunda Lions Club har sålt för lite drygt 170 000 kronor i sin loppislada.
– Det känns fantastiskt bra, som världen ser ut idag behövs varenda krona, säger Margareta Sundlin.

Annons:

Det är lördag och sista dagen medlemmarna håller sommaröppet i loppisladan i Stora Aby. 

De kan summera en rekordsäsong. Vanligtvis brukar man få in runt 100 000 kronor, nu har man passerat 170 000 kronor och då återstår ändå julmarknaden den 25-26 november då kransar och grantomtar brukar hjälpa till att locka kunder.

– Så vi räknar med att sälja för närmare det dubbla jämfört med tidigare år och det beror inte på att vi höjt priserna, utan att vi sålt så mycket mer, säger Margareta Sundlin, sammankallande i kommittén som föreslår vart pengarna ska betalas ut.

”Går hand i hand”

Man har heller aldrig fått in så mycket fina saker från givmilda människor som i år.

– Vi har haft jättemycket kunder i år. Det går hand i hand med att vi får mycket fina saker, det sprider sig. Vi har haft många kunder utifrån, många nya kunder som hittat till oss. Kanske är det en följd av att vi är flitigare med att synas på Facebook och vi finns med på Visithultsfred.se och loppiskollen. Det är även väldigt många tyskar som köpt hus i trakten, kanske har det varit en boom. Så det är nog flera olika faktorer som gjort att det gått bra.

Vad tänker du kring resultatet, att det sålt så bra i år?

– Ja, vad ska vi säga. Vi är smått chockade. Det gör att det blir roligare att jobba, när det går så bra, säger Margareta Sundlin.

Helen Thunberg och dottern Anna Thunberg från Målilla var två av kunderna när sommarsäsongen avrundades. De var ute på en loppisturné.

– Vi brukar ta en sväng hit med jämna mellanrum, det blir kanske tre gånger på en säsong. De är så jättetrevliga här och det är positivt att vi har så nära.

Söker ni något särskilt?

– Nej, det gör vi nästan aldrig. Jag gillar sådant jag känner igen från när jag var liten, säger Helen.

– Jag är sugen på en trevlig skål. Jag gillar annorlunda saker, som är inte är jättevanliga, tillägger Anna.

Verksamhetsåret börjar 1 juli och efter det har Målilla-Mörlunda Lions Club skickat iväg 20 000 kronor till Lions katastroffond, där pengarna gått till jordbävningen i Marocko och översvämning i Libyen, 10 000 kronor till Suicide Zero lagom till deras minnesdag, 10 000 kronor till Viktoriafonden och nu senast fick Världens Barn 10 000 kronor, öronmärkta till barn i Ukraina. Lokalt har klubben skänkt 5 000 kronor till Friluftsfrämjandet Mörlunda-Vimmerby.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt