Annons:

  • Medlemmarna håller liv i tradition som uppskattas på julmarknaden

    Pauli Hansen lyfter in två ostkakor i ugnen. Totalt har Lionsklubbens medlemmar gjort ostkaka på 240 liter mjölk så här långt. Foto: Privat

  • Medlemmarna håller liv i tradition som uppskattas på julmarknaden

    Kjell Pettersson har satt fart på ostkaketillverkningen inför årets julmarknad på Bolaget. Foto: Privat

  • Medlemmarna håller liv i tradition som uppskattas på julmarknaden

    Det är en mångårig tradition att Lions Club i Virserum gör hembakad ostkaka att sälja till jul. På bilden Ulla Spragge.

  • Medlemmarna håller liv i tradition som uppskattas på julmarknaden

    Förutom att det är en rolig tradition ger ostkakorna förstås ett välkommet tillskott i Lionskassan.

  • Medlemmarna håller liv i tradition som uppskattas på julmarknaden

    De här färdigbakade ostkakorna är till julmarknaden i huvudsak. Efter det samlas gänget igen för att göra lika mycket till.

Medlemmarna håller liv i tradition som uppskattas på julmarknaden

Lionsmedlemmar har bakat ostkaka. Det är en tradition som uppskattas, att ha ostkaka till försäljning på julmarknaden i Virserum.
– Förra året sålde vi slut på allt, säger Pauli Hansen, klubbmästare.

Annons:

Det har varit febril aktivitet i köket på Modig Machine Tool i Virserum, där det här husliga gänget håller till för att baka ostkaka. Det är lite jobb, men samtidigt en kul aktivitet att göra tillsammans.

– Vi är åtta medlemmar sammanlagt som jobbar i olika pass om två-tre stycken åt gången i sex dagar, säger Pauli Hansen.

– Jag tycker det här är jätteroligt, tillägger Kjell Pettersson, aktivitetsordförande. Det är sådant gensvar från de som köper av oss och många är återkommande kunder år från år. Det går inte att få tag i sådana här ostkakor på annat håll, säger folk. Vi är bortskämda vi som äter av dem för jämnan.

Julmarknaden är startskottet

Det är en mångårig tradition vid det här laget att Lions Club i Virserum ska ha hembakad ostkaka att sälja till jul. Startskottet blir den 2 december, på Bolagets julmarknad.

Vid ett första bak blev 240 liter mjölk till 90 kilo färdig massa, som blev cirka 130 ostkakor i tre olika storlekar.

– Det brukar vara uppskattat, verkligen. Förra året gjorde vi på sammanlagt 540 liter mjölk och sålde alltihop. Vi tar också emot beställningar från privatpersoner, det sprider sig lite eftersom, säger Pauli Hansen.

Välkommet tillskott i kassan

De här färdigbakade ostkakorna är till julmarknaden i huvudsak. Efter det samlas gänget igen för att göra lika mycket till.

– Ja, det blir en bakning till, efter julmarknaden till de som bokat ostkaka och som vill köpa efteråt, säger Kjell Pettersson.

Förutom att det är en rolig tradition ger det förstås ett välkommet tillskott i Lionskassan.

– Önskemålet är att komma upp till 500 liter mjölk. Det brukar ge 20 000-25 000 kronor netto, allt går oavkortat till välgörenhet.

På julmarknaden svarar Lions också för chokladhjul, tombola och nygrillat griskött, även det en mångårig tradition som följt med från de tidigare julskyltningarna.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt