Annons:

TOMTEN MÅSTE STÄDAS – ÄGAREN RISKERAR BÖTER

Miljö- och byggnadsnämnden ställer krav på ägaren att städa slakteritomten senast inom fyra månader, annars blir det böter. Foto: Lotta Madestam

TOMTEN MÅSTE STÄDAS – ÄGAREN RISKERAR BÖTER

Tomas Dahlqvist får i egenskap av ägare av Handelshuset i Åtvidaberg AB fyra månader på sig att städa slakteritomten i Hultsfred. Annars väntar böter i form av ett löpande vite på 75 000 kronor tills kravet verkställts.

Annons:

Det beslutade miljö- och byggnadsnämnden på sitt senaste sammanträde.

En viss uppstädning av fastigheten Pechlin 9 utmed Storgatan har gjorts efter branden 2019 konstaterar nämnden, men att det återstår en hel del material i form av rester från branden, vilket är av en större omfattning än vad som kan accepteras i närheten av ett villaområde, skriver nämnden i sitt beslut.

Har fyra månader på sig

Därför åläggs fastighetens ägare Handelshuset i Åtvidaberg AB nu att städa tomten till vårdat skick.

Med det menas att samtliga byggnads- och inredningsrester liksom grund- och murrester som kvarstår efter den nedbrunna byggnaden ska forslas bort – senast inom fyra månader från det att beslutet vunnit laga kraft.

Ifall att åtgärderna inte har utförts inom den tiden förenas föreläggandet med ett löpande vite på 75 000 kronor. Så för varje fyra månader som går utan att åtgärden utförs åläggs Handelshuset i Åtvidaberg AB att betala samma belopp.

Om föreläggandet inte följs kan miljö- och byggnadsnämnden besluta att åtgärden ska genomföras på den försumliges bekostnad och hur det ska ske, skriver nämnden.


Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt