Annons:

Rockikonens musiker medverkar i julkonsert – stöttar lokalt i år

För fjärde året ger Lisa Sandstedt julkonsert i Virserums kyrka, i år till förmån för Moas minnesfond. Foto: Privat

Rockikonens musiker medverkar i julkonsert – stöttar lokalt i år

Lisa Sandstedt samlar en stor skara musiker och sångare för årets julkonsert i Virserums kyrka som fått namnet "En kväll för Moa" där behållningen går till hennes minnesfond.
– De gör ett himla gott arbete för barn och unga i Virserum, säger Lisa Sandstedt.

Annons:

Det är fjärde året nu som Lisa Sandstedt, kyrkomusiker i Aspelands pastorat, arrangerar en julkonsert. De tre tidigare åren har hon gjort det till förmån för Musikhjälpen, i år tänker hon nytt.

– Jag kände i år att jag ville att det ska gå till ett lokalt ändamål, då kändes Moas minnesfond som det självklara valet. De gör ett himla gott arbete för barn och unga i Virserum. Så jag pratade med Carin och Kent (Moas mamma och pappa) som tyckte det var ett fint initiativ och härlig idé.

En kväll för Moa arrangeras på lördag med en diger skara medverkande.

– Det är mina vänner jag samlar och de ställer givetvis upp ideellt för ändamålet. I år medverkar Marcus Olsson, bördig från Oskarshamn, som är bland annat Ulf Lundells och Eldkvarns saxofonist och pianist. Det ska bli jättespännande att få med honom, det ger en extra dimension, äger Lisa Sandstedt.

Populärt inslag

Julkonserten i Virserums kyrka har varit ett populärt inslag så här i jultid. 

– Det är många julkonserter man kan gå på, men den här sticker ut lite genom att det är lite modernare tongångar och inte de vanliga julmelodierna och inte körmusik utan solister som framträder.

Entrén går oavkortat till Moas minnesfond och även kollekten från luciakvällen tillfaller fonden.

– Genom åren har vi samlat in ganska stora summor, någonstans kring 25 000-30 000 kronor per konsert, säger Lisa Sandstedt som förstås hoppas på välfylld kyrka.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt