Annons:

  • Vimmerby och Hultsfred delas upp – Ketty blir ny kommunpolis

    Ketty Bengtsson blir ny kommunpolis i Hultsfred från och med måndag. Bilden är ett montage. Foto: Privat/Mostphotos

  • Vimmerby och Hultsfred delas upp – Ketty blir ny kommunpolis

    Håkan Karlsson blir fortsatt kommunpolis i Vimmerby. Foto: Arkivbild

Vimmerby och Hultsfred delas upp – Ketty blir ny kommunpolis

Håkan Karlsson har varit kommunpolis för både Vimmerby och Hultsfred. Nu delas kommunerna upp och Ketty Bengtsson blir ny kommunpolis i Hultsfred.
– Det ska bli jättespännande, säger hon. 

Annons:

I flera års tid har Håkan Karlsson varit kommunpolis i de två kommunerna, men nu ska han fullt ut kunna fokusera på bara Vimmerby. Samtidigt ska Ketty Bengtsson bli ny kommunpolis i Hultsfred, vilket Vimmerby Tidning var först att rapportera om.

Redan på måndag gör Ketty Bengtsson sin första dag som kommunpolis. 

– Det ska bli både jätteroligt och jättespännande. Det är mycket nytt att sätta sig in i såklart, men ibland behöver man en utmaning och jag ser fram emot det. De största utmaningarna är att det är helt andra arbetsuppgifter. Jag är van vid att åka radiobil och att åka på prio 1- och 2-jobb. Det här är mer ett långsiktigt, strategiskt arbete, säger hon. 

Ketty har haft span på jobbet under en tid. 

– Jag har haft siktet inställt på det här en tid och jag har varit intresserad av att jobba mer brottsförebyggande och mer långsiktigt med ungdomar. Det ska bli spännande och intressant. 

Alla ska ha sin egen

Det är polisen centralt som tagit beslut om att varje kommun i landet ska få en egen kommunpolis.

– Tanken är rent polisiärt att alla kommuner ska ha sin egen kommunpolis nu och det kommer ske över tid. När vi blir fler kan vi utöka våra resurser och anställa på de här tjänsterna, säger hon. 

Vilka fördelar ser du med det?

– Jag kommer kunna lägga 100 procent av mitt fokus och min tid på en kommun. Att ha huvudansvaret för två kommuner är ett ganska stort ansvar att ha och det här kommer göra det lättare och enklare att ha ett närmare samarbete. Man kan gå lite mer på djupet helt enkelt. 

Arbetsplatsen i Hultsfred

Ketty Bengtsson kommer utgå från stationen i Hultsfred. 

– Jag kommer ha mycket samarbete med Håkan förstås, men mitt fokus blir Hultsfred och min arbetsplats blir polisstationen i Hultsfred. Det känns väldigt spännande. 

Hennes förhoppning är att kunna öka tryggheten i kommunen och få till ett bättre samarbete mellan socialtjänsten, kommunen, kultur- och fritidsorganisationer samt polisen. 

– Det handlar om att skapa en meningsfull fritid för ungdomarna med ett bra och brett samarbete. Man jobbar helt enkelt bättre tillsammans kring de här bitarna. 

Från årsskiftet har en ny lag trätt i kraft som ska underlätta samarbetet mellan de olika aktörerna. 

– Det kommer underlätta, men jag skulle önska att vi kunde få ny lagstiftning där vi famlar lite i mörkret och inte vet hur vi ska gå vidare. Mycket av den information som nu kommer bli känd vet vi redan sedan tidigare. 

Kan du ge något exempel på vad det skulle kunna vara?

– Ungdomar i riskzon utan konkreta ärenden varken hos polis eller socialtjänsten, för att kunna fånga upp dem redan innan det hamnar där. 

Polis sedan 2011

Ketty Bengtsson, som är född och uppvuxen i kommunen, blev färdig polis 2011 och började som ungdomspolis. Därefter har hon varit både ingripande- och områdespolis.

– Jag har jobbat mycket med Hultsfreds kommun sedan tidigare, så jag har en del uppbyggda kontakter sedan tidigare och en hel del erfarenhet av det. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt