Annons:

Juryn har sagt sitt: Här är företagen som kan vinna prestigefyllt pris

Oishi UF, EMS Candles UF och Sweet Candle UF har gått vidare efter Idénästet med chans att bli "Årets UF-företag". Foto: Hultsfreds kommun/Lotta Madestam

Juryn har sagt sitt: Här är företagen som kan vinna prestigefyllt pris

Ljus och och snacks på fallfrukt gick hem hos juryn. Nu är det klart vilka tre som nomineras till priset ”Årets UF-företag” som delas ut i vår.

Annons:

I mitten av december fick gymnasiets sju UF-företag chans att presentera sina företag och produkter i ett lokalt Idénäste.

Juryn, bestående av Robin Körner, Melker Johansson, Lotta Miss och Frederika Svensson, har enats om vilka tre UF-företag som gått vidare med chans att ta hem den åtråvärda titeln ”Årets UF-företag”.

De nominerade är Sweet Candle UF, som drivs av Emmy Karlsson, Nellie Munther och Stina Reinholdsson, Oishi UF som Tuan Anh Dao står bakom och EMS Candles UF med Molly Gustavsson, Emilia Ekberg och Shibere Lindblom.

– Jätteroligt, så klart att vi gick vidare. Jag skulle säga själv att vi kämpat mycket med UF-företaget, alla tre. Så det är roligt att uppmärksammas för det, säger Stina Reinholdsson.

Vad tror du om chanserna att ni vinner?

– Det finns en chans så klart och vi hoppas att vi vinner. Men det är bra företag vi ställs emot, så det känns svårt. Men som sagt, vi hoppas förstås.

Tuan Anh Dao är överraskad, men mest glad förstås att hans presentation av företaget och affärsidén att göra snacks av fallfrukt gick hem hos juryn.

– Jag är mycket glad att mitt UF-företag gått vidare, det gav mig ny energi, säger han.

Nervös väntan

Enligt Emilia Ekeberg var det en nervös väntan innan det avslöjades vilka tre företag som nominerats.

– Det känns jättekul, tycker vi alla tre och även väldigt spännande. Det känns som en ära, säger hon.

Vad tror du blev avgörande för att juryn valde er?

– Jag vet inte riktigt, men jag tror att det kan bero på att vi skapar ljusen på ett lite annorlunda sätt än vad man kanske sett tidigare. 

Priset delas ut på Företagargatan den 11 april.

Fakta

Juryns motivering:

Sweet Candle UF, Emmy Karlsson, Nellie Munther, Stina Reinholdsson.

”Produkten handdekorerade ljus lyser upp vardagen. Mönster anpassas till säsong och gör att produkten känns attraktiv året runt. Företaget har en bra paketering och en genomarbetad budget och affärsplan.”

Oishi UF, Tuan Ahn Dao.

”Företaget använder ”fallfrukt” som annars hade gått till spillo för att tillverka snacks. Man torkar frukter som äpple och päron, skivar dem tunt och gör välsmakande fruktsnacks. Produkten är mycket snyggt paketerad, ett extra plus går också till hållbarhetstänket."

EMS Candles UF, Molly Gustavsson, Emilia Ekeberg, Shibere Lindblom

”Företaget tar tillvara ljusstumpar, bla från kyrkan som de sedan smälter och därifrån skapar nya ljus i alla tänkbara former. Gröna äpplen, röda julkulor och vita snöbollar allt för att passa olika målgrupper och olika säsonger. Ljusen har doft som anpassas för säsong och målgrupp. Stort plus för kreativitet och hållbarhetstänket.”

Källa: Hultsfreds kommun

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt