Annons:

GULLRINGSKOCKEN VIDARE TILL SLUTKVALET I SVERIGES MÄSTERKOCK

Lucas Eriksson, ursprungligen från Gullringen, imponerade i premiäravsnittet av "Sveriges Mästerkock" och är vidare till slutkvalet i Gävle. Skärmdump/TV4

GULLRINGSKOCKEN VIDARE TILL SLUTKVALET I SVERIGES MÄSTERKOCK

Lucas Eriksson imponerade i sitt första framträdande i TV4-programmet ”Sveriges Mästerkock” och har säkrat en plats till slutkvalet i Gävle. 
– Det är så jäkla coolt, säger Lucas Eriksson. 

Annons:

Den 14:e säsongen av det populära matlagningsprogrammet ”Sveriges Mästerkock” har premiär på TV4 och TV4 Play i dag.

Lucas Eriksson, född och uppväxt i Gullringen och numera bosatt i Smälterum utanför Oskarshamn, är en av många deltagare som dyker upp i premiäravsnittet och försöker övertyga juryn med Tom Sjöstedt, Mischa Billing och Tommy Myllymäki om att gå vidare till slutkvalet i Gävle.  

Det är under andra halvan av programmet som Lucas Eriksson dyker upp i tv-rutan för första gången. 

Rätten han tillagar och bjuder juryn på är älgfilé, kantarellsås, råraka och picklad gurka. 

– Det är en rätt som jag har lagat ett antal gånger här i livet och känner mig trygg med att laga. Folk kan tycka att älg är svårlagat just för att det är grövre fibrer i det. Det var just därför jag ville bjuda på älg, säger Lucas Eriksson i en intervju med vår tidning. 

Vidare till slutkvalet

Lucas Eriksson har ett starkt intresse för djur och natur och matlagningsintresset väcktes i samband med att han började jaga som tioåring. Han tycker att det är roligt att laga mat, framför allt vilt. 

– Jag vill visa svenska folket att det som finns i svenska skogar är gott, säger Lucas Eriksson. 

Han står för hela kedjan med att skjuta och stycka älgen och tillaga köttet. 

– Det är inte direkt som att gå och köpa kött på Ica. Det här är på riktigt. 

Lucas Eriksson hade 45 minuter på sig att tillaga rätten för att sedan rulla in vagnen i juryrummet och lägga upp och servera maten på en tallrik. På plats under audition i Täby centrum bedömde juryn rätten. Det blev tre solklara ja och Lucas Eriksson är klar för slutkvalet som sänds om två veckor.  

”För mig personifierar det som ligger på tallriken dig, exakt som du har varit här inne hos oss. Det är jäkligt stabilt. En stabil råraka. Älgköttet är förbannat gott och såsen är precis så god som man tror att den ska vara. Tät, ganska rustik i sin smak men den är god. Om du får fler ja vill jag se om du kan laga annat vilt också”, säger Tommy Myllymäki i sändningen.

”Man blir varm i själen. Självklart ska du till Gävle” säger Tom Sjöstedt. 

"Inte van vid att ha kameror överallt"

Lucas Eriksson gläds över att han har tagit sig vidare till slutkvalet. 

– Jag är nöjd med min insats. Det är jätteroligt att få juryns ord till sig och höra att man har lagat något bra. Det som gör mig mest glad är att de tyckte att köttet var bra. Det är det som är huvudråvaran i rätten jag lagar. 

Trodde du att du skulle gå vidare?

– Nej, för fan. Att en pojk från Gullringen som är uppe i storstan ska gå vidare trodde jag inte. Jag åkte mest dit för skojs skull, men man ska aldrig tacka nej till saker här i livet. 

Hur var själva tv-upplevelsen?

– Man är inte van vid att ha kameror överallt och folk som kommer fram och pratar med mig. Det är som en helt ny värld.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt