Annons:

Beslut om städning överklagat – här är ägarens motivering

Ägaren av slakteritomten har överklagat miljö- och byggnadsnämndens beslut att brandresterna måste vara bortstädade inom fyra månader. Foto: Arkivbild

Beslut om städning överklagat – här är ägarens motivering

Beslutet att städa upp slakteritomten i Hultsfred inom fyra månader har överklagats till länsstyrelsen av ägaren Tomas Dahlqvist.
”Det är omöjligt”, skriver han i överklagan.

Annons:

Tomas Dahlqvist nämner flera faktorer som gör att han anser att det är omöjligt att verkställa miljö- och byggnadsnämndens krav på honom, att forsla bort alla byggnads- och inredningsrester liksom alla grund- och murrester efter branden – senast inom fyra månader.

Enligt nämndens föreläggande från den 23 november väntar ett löpande vite på 75 000 kronor om det inte utförs i tid. För varje fyra månader som går utan att tomten städas ska samma belopp betalas.

Ska snart ta beslut

I sin överklagan till länsstyrelsen skriver Tomas Dahlqvist, som äger fastigheten Pechlin 9 genom Handelshuset i Åtvidaberg AB bland annat:

”Bolaget har sökt och fått rivningslov men startbesked har ej erhållits. Detta krävs för att kunna utföra städningen.”

Han tycker inte att det ska finnas någon tidsgräns, annat än den som gäller för bygglovet/rivlovet.

”För att startbesked skall erhållas måste fastighetsägaren veta vad tomten skall användas till för att kunna utföra rivningsarbetet på ett miljöriktigt sätt och få godkänd rivnings/saneringsplan”, skriver han och fortsätter:

”Detta beslut kommer fastighetsägaren ta under närmaste månaderna så det är inget som gör att tomten inte skall städas och att grannarna får en trevligare utsikt mot industriområdet Pechlin 9.”

”Under sommarhalvåret”

Enligt Tomas Dahlqvist är arbetet tänkt att utföras av ett dotterbolag, men att tillståndet att köra avfall ska ha dragits in. Han menar också att arbetet bör utföras under sommarhalvåret för att underlätta sortering och markarbeten.

Även ekonomin lyfts fram som en faktor som försenat arbetet.

”Orsaken till att det ser ut som det gör är ju att byggnaderna blev utsatta för ett brott. Brottet är löst och förövarna kända”, skriver han i överklagan till länsstyrelsen.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt