Annons:

Omfattande arbete går vidare till Vena – så påverkas ortsborna

ÖSK:s löpande arbete med att förnya bristfälligt och ålderstiget ledningsnät runt om i kommun fortsätter i Vena. Foto: Lotta Madestam

Omfattande arbete går vidare till Vena – så påverkas ortsborna

För att undvika akuta ledningsbrott, minska läckage och säkra dricksvattenkvalitén ska nu ålderstigna VA-ledningar bytas i Vena. ÖSK vill förvarna om att trafiken kommer ledas om på andra gator och att vattnet kan komma att stängas av under arbetets gång.

Annons:

Östra Smålands Kommunalteknikförbund, ÖSK, genomför ett stort löpande arbete med att förnya bristfälligt och ålderstiget ledningsnät runt om i kommun.

Turen har nu kommit till Vena, där arbetet med att lägga nya vatten- och avloppsledningar inleds i februari.

– De här insatserna hade vi behövt göra oavsett, men arbetet triggas av nya förskolan. Det är förberedande arbete, kan man säga, med matningar till den, säger Jens Karlsson, projektchef på ÖSK.

Gatorna som berörs

Gatorna som berörs är Hembygdsvägen, Stenkullavägen och Skördevägen.

– Arbetet kommer börja under februari med fibern från Skördevägen eftersom vi inte behöver gräva den så djupt. Det andra blir när tjälen släpper, säger Jens Karlsson.

Arbetet genomförs i etapper och flyttar sig allteftersom arbetena färdigställs. För att arbetet ska kunna utföras säkert kommer hela gatans bredd nyttjas som arbetsområde.

– För att lösa detta gör vi åtgärder som exempelvis att leda om trafik till närliggande gator och hänvisa till alternativa parkeringsplatser under tiden, uttalar sig projektledare Abdulatif Kassab på kommunens hemsida.

Vattnet kan komma att stängas av

ÖSK förvarnar också för att vattnet kan komma att stängas av under arbetets gång.

– Beroende på vilken etapp som genomförs drabbas olika fastigheter vid olika tider. Vi planerar så gott det går, men det kan även uppstå akuta situationer då vattnet måste stängas av med kort varsel, informerar Abdulatif Kassab.

Projektet planeras vara klart i juli.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt