Annons:

Förskola i kommunen flyttar till nya lokaler och byter namn i påsk

Barn- och utbildningsnämnden ändrar namnet på Björkens förskola till Järnforsens skola i samband med flytten till de nya lokalerna på Samuelsgatan. Flytten kommer ske i anslutning till påsklovet. Foto: Hultsfreds kommun

Förskola i kommunen flyttar till nya lokaler och byter namn i påsk

Björkens förskola står inför en flytt av verksamheten till nya lokaler på Samuelsgatan i Järnforsen. Flytten sker i anslutning till påsklovet – och då byter förskolan namn. 
– Namnbytet blir till Järnforsens förskola, säger barn- och utbildningschefen Martin Snickars. 

Annons:

Barn- och utbildningsnämnden har fattat beslut om att ändra namnet på Björkens förskola i Järnforsen till Järnforsens förskola från och med den 1 april 2024. Sedan tidigare har skolverksamheten i Målilla bytt namn, från Venhaga förskola och Venhagskolan till Målilla förskola och skola. 

Barn- och utbildningschefen Martin Snickars tycker att namnet Järnforsens förskola är tydligare och visar på var förskolan är placerad i Hultsfreds kommun. 

– Det är lättare att veta att Järnforsens förskola ligger i Järnforsen istället för att kalla den för Björkens förskola, säger Martin Snickars. 

Extra stängningsdag vid flytten

Förskolan i Järnforsen står inför en omfattande flytt till nya lokaler på Samuelsgatan. Flytten sker i anslutning till påsklovet. 

– Det passar också bra att byta namn nu när vi byter lokal. Vi öppnar upp förskolan i de nya lokalerna den 2 april och namnbytet sker i samband med det, säger Martin Snickars. 

Nämnden har även fattat beslut om att göra en tillfällig utökning med en extra stängningsdag i samband med flytten till de nya lokalerna. 

– Det handlar om skärtorsdagen den 28 mars. Då ser vi att det är bättre för barnen att inte vara i verksamheten när man ska flytta alla möbler och utrustning, säger Snickars. 

Renoveringen av den nya förskolelokalen på Samuelsgatan i Järnforsen pågår för fullt. 

– Det vi började med i höstas var att göra om utemiljön och den är helt klar. Det har kommit upp nytt staket runt förskolan och man har målat utsidan, tvättat taket och fräschat upp fasaden. Nu pågår en invändig renovering med att göra om vissa väggar och alla ytskikt. Allt vad gäller el, värme och ventilation ses över för att det ska bli som nytt, säger Snickars. 

Invigning under våren

Magnus Hultman (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, ser fram emot flytten. 

– Fastigheten byggdes en gång i tiden som just förskola. Det blir top notch vad gäller energiförbrukning för 2024 års krav. Det blir som en ny fastighet, säger Magnus Hultman (M). 

Nya förskolan öppnar den 2 april och Martin Snickars utlovar att det blir en invigning under våren. 

– Vi har inte bestämt datum, men det blir en invigning där vårdnadshavare med flera bjuds in, säger Snickars. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt