Annons:

Här ska föreningen bygga ny lekpark – bidrag på sexsiffrigt belopp beviljat

Lekparken i Målilla hembygdspark är föråldrad. Nu har Målilla-Gårdveda hembygdsförening beviljats bidrag för att bygga en ny lekpark plus att det har tecknats ett nytt, flerårigt arrendekontrakt med Hultsfreds kommun. Foto: Lotta Madestam

Här ska föreningen bygga ny lekpark – bidrag på sexsiffrigt belopp beviljat

Målilla-Gårdveda hembygdsförening beviljas bidragsmedel från Astrid Lindgrens hembygd för att bygga en ny lekpark. Det har även tecknats ett nytt arrendekontrakt med Hultsfreds kommun som sträcker sig fram till 2031. 

Annons:

Målilla-Gårdveda hembygdsförening har ansökt om bidrag från Astrid Lindgrens hembygd för att bygga en ny lekpark på en fastighet som de idag arrenderar av kommunen. Kravet från Astrid Lindgrens hembygd för att erhålla bidraget är att föreningen har ett arrendeavtal som sträcker sig över fem år från och med det året då byggnationen påbörjas.

I dag har föreningen ett arrendeavtal som löper ett år i taget. 

Kommunstyrelsens arbetsutskott har godkänt förslag till nytt arrendekontrakt som gäller från 1 januari 2025 till 31 december 2030 och förlängs därefter med ett år i taget om ingen av parterna säger upp det. 

– Föreningen har fått bidrag från Astrid Lindgrens hembygd till att bygga en lekpark och det förutsätter att de har ett hyreskontrakt på minst fem år. Det tryggar parken och det är bra att det finns möjlighet till en lekpark i hembygdsparken, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

"Lekparken är föråldrad"

Roland S Johnsson, ordförande i Målilla-Gårdveda hembygdsförening, berättar att de har blivit beviljade ett bidrag på 436 000 kronor plus att de har en egen insats som fyller upp till 560 000 kronor. 

– Lekparken i hembygdsparken är föråldrad och nu ska vi byta ut gamla mot nya redskap. Vi har hållit på med det i några års tid, skickade in ansökan för några månader sedan och fick besked för två-tre veckor sedan. Det är inte godkänt av Jordbruksverket än och vi vet inte när det blir godkänt. Vi drar igång så fort vi får besked från Jordbruksverket, säger Roland S Johnsson. 

Föreningens förhoppning är att komma igång med grävningsarbetet någon gång i juni-juli. 

– En entreprenadfirma sköter om grävningen och sedan har vi fått tillstånd till att bygga lekparken själva. Jag tror inte att vi kommer bli klara till Motorns dag i augusti, men allt hänger på när Jordbruksverket säger sitt. 

Den nya lekparken kommer bestå av fem-sex olika redskap, bland annat rutschbanor och sittgungor. 

– Lekparken ska vara tillgänglighetsanpassad för funktionsvarierade och vi satsar på en karusell där man kan rulla in rullstolen. Vi har särskolan i Målilla precis bredvid oss och ser att det finns behov. När de andra har roligt får de bara sitta i sina rullstolar och titta på. Vi ska göra hembygdsparken så tillgänglig som möjligt. Den är redan tillgänglig och den ska bli bättre. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt