Annons:

Kommunpolisen om kollegans svar:

Ketty Bengtsson beklagar att svaret från polisen varit otydligt. Foto: Privat

Kommunpolisen om kollegans svar: "Väldigt olyckligt"

Polisens tillståndsenhet skrev i ett mailsvar till företagaren Iselin Bråten Latif att "det är även tillåtet att bjuda på ett glas alkoholhaltig dryck". Det visar sig inte stämma.
– Det har blivit väldigt olyckligt, säger Ketty Bengtsson, kommunpolis i Hultsfred. 

Annons:

När Iselin Bråten Latif, som driver blomsterbutiken More Leafs Please i Virserum, tänkte ordna ett event med namnet "Blommor & Bubbel" stötte hon på motstånd i form av människor som kontaktade kommunens alkoholhandläggare Ove Karlsson med frågan om det är lagligt.

Iselin Bråten Latif har upprepade gånger sett hur det arrangerats liknande event på andra håll i landet. Hon tyckte sig dessutom ha fått ett tydligt svar från polisen "att det är helt okej att ha en välkomstkväll/kurs i butiken och att det även är tillåtet att bjuda på ett glas alkoholhaltig dryck", skriver handläggaren. 

Ketty Bengtsson tycker hela formuleringen från tillståndsenheten är olycklig.

– Det är otydligt. Polisen gör tillståndsbedömning på ordningslagen, det som berör exempelvis lokalen och behovet av ordningsvakter vid evenemang, medan det som berör alkohollagen ligger på kommunens bord, förklarar hon.

– De kunde absolut varit tydligare, det har blivit väldigt olyckligt kan jag säga.

Förklarat situationen

Under måndagen var Ketty Bengtsson i kontakt med Iselin Bråten Latif för att förklara situationen och hon gav rådet att kontakta Ove Karlsson.

– Han är korrekt i sina uppgifter, och så skulle det behöva vara på fler ställen, så det inte blir de här skillnaderna mellan olika platser. För genomför man eventet på det här sättet blir det till slut en polisiär sak, därför tyckte jag det var viktigt att ringa henne och berätta hur det ligger till. Hon har ju gjort utifrån hur hon tolkat mailet.

Här kan du läsa om företagaren Iselin Bråten Latifs tänkta event "Blommor & Bubbel".

Här kan du läsa om Virserumsbon som tar strid för företagarens initiativ. 

Här kan du läsa alkoholhandläggarens svar på kritiken.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt