Annons:

Hultsfredskonstnären hyllad av grannlandet – ”Firat med tårta”

Bo Lundwalls större korsnäbb har utsetts till Ålands vackraste frimärke 2023. Foto: Privat

Hultsfredskonstnären hyllad av grannlandet – ”Firat med tårta”

Bo Lundwalls korsnäbb har röstats fram som Ålands vackraste frimärke 2023. På måndagen kom ett blombud och knackade på dörren.

Annons:

Varje år röstas Ålands vackraste frimärksutgåva fram. Bland de tolv olika tävlingsbidragen fanns Bo Lundwalls större korsnäbb som kom ut i april. 

Efter att ha ställts emot bland annat veterantraktorer, sommarstugor och årets julfrimärken står det nu klart att konstnären från Hultsfred tog hem förstapriset.

– Jag hade kundbesök när det kom ett blomsterbud och ringde på dörren. Jag hann tänka ”jag har inte födelsedag, så det måste vara till Maarit”, säger han om den trevliga överraskningen.

Med blommorna kom ett grattis från Åland Post.

Hade du vågat tro på vinst?

– De ger ut många fina frimärken och många utgåvor handlar om Ålands historia, som är ett lite bredare ämne och mer patriotiskt. Så det väntade jag mig inte alls, när det är sådan konkurrens.

Har du firat det här på något särskilt sätt?

– Ja Maarit sa till mig direkt att åka till Ica och köpa en tårta, så den har vi ätit av för att fira.

Det här är tredje gången Bo Ludwalls frimärke på Åland utses till årets vackraste. Tidigare har han vunnit med lommar och doppingar 2013 och med fyra hackspetsarter 2019.

– Det betyder mycket för mitt goda rykte på Åland Post och så ger det så klart inspiration att jobba vidare, man känner att man är eftersökt, säger segraren.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt