Annons:

Regionen vill se satsningar på flera vägar i länet

Foto: Pressbild, Most Photos

Regionen vill se satsningar på flera vägar i länet

Regionala utvecklingsnämnden lämnar, i ett yttrande på Trafikverkets inriktningsunderlag, synpunkter på framtida investeringar på E22 och stråkåtgärder på riksväg 25 och 40, det meddelas i ett pressmeddelande från Region Kalmar Län.

Annons:

Ett första steg mot en ny nationell transportplan och nya regionala transportplaner är Trafikverkets uppdrag att ta fram inriktningsunderlag inför den långsiktiga infrastrukturplaneringen för planperioden 2026-2037. 

Region Kalmar län har sammanfattat ett yttrande i tio punkter. 

Bland annat konstaterar man att “områden med sämre tillgänglighet och kapacitet bör ges slutgiltiga investeringar i stråk för att skapa ökad kapacitet” och menar att dessa stråk “bör ges företräde för att sprida, utveckla och på det sättet öka attraktiviteten i hela landet”. 

Hamnar i Västervik och Oskarshamn viktiga förbindelsepunkter

Man lyfter stråkåtgärder som behövs på riksväg 25 och 40 som binder samman kusterna. Dessutom pekar man på att hamnarna i Västervik och Oskarshamn bör ses som angelägna förbindelsepunkter i länet.  

Robusthet och tillförlitlighet tillsammans med resetidsminskningar bör vara i fokus och samordnas med övriga pågående insatser på det regionala järnvägssystemet, menar man. 

Linus Palmér Hård

Praktikant

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt