Annons:

Hon får stipendium för sitt engagemang i lokala klubben

Julia Thel får Lions ungdomsledarstipendium, för sitt engagemang i Hjortens Alpina. Foto: Privat/Privat

Hon får stipendium för sitt engagemang i lokala klubben

Årets ungdomsledarstipendium från Virserums Lions går i år till Julia Thel för hennes engagemang i Hjortens Alpina.
– Jättekul att arbetet man gör märks och ger någonting, säger hon.

Annons:

Varje år delar Lions Club i Virserum ut ett stipendium på Valborgsmässoafton. Många engagerade ungdomsledare har fått det genom åren och i år är inget undantag, utan det går till Julia Thel från Virserum, som lägger ner väldigt mycket tid i Hjortens Alpina under vinter- och tävlingssäsongen.

– Det är mycket administrativt arbete som kanske inte syns så mycket. Jag brinner för att våra barn och ungdomar ska bli nöjda, säger hon.

Vad säger du om att du uppmuntras med det här stipendiet?

– Det känns bra och uppskattat, att arbetet man gör märks och ger någonting. Men jag vill vara tydlig med att jag inte är ensam, alla har sin roll och gör sitt för klubben och det är många engagerade föräldrar också, som är en bidragande orsak till att det blir bra, men jag är kanske den som drar i trådarna.

Aktiv fyra år

Julia Thel har varit med i sektionen sedan omkring 2020. För ett par år sedan tog hon över efter Johanna Sturesson, som lärde upp henne inom det administrativa, från att skicka iväg inbjudningar till att anmäla till tävling.

Vad ger det dig att vara engagerad i en förening som Hjortens Alpina?

– Jag blir glad av att se att barn och ungdomar känner sig nöjda och glada. Är det uppstrukturerat och ordning och reda, så blir det bra. Sedan är gemenskap och sammanhållning väldigt viktigt i en förening och att man håller ihop inom gruppen när man är på tävling. Jag har själv en dotter och en son som är aktiva i Hjortens Alpina, då vill man gärna engagera sig som förälder.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt