Annons:

Klart med fortsättning av fullmäktiges webbsändningar

Kommunstyrelsen säger ja till fortsättning med webbsändning av kommunfullmäktiges sammanträden. Foto: MostPhotos

Klart med fortsättning av fullmäktiges webbsändningar

Kommunstyrelsen säger ja till fortsättning med webbsändningar av fullmäktiges sammanträden. 

Annons:

Kommunfullmäktiges sammanträden började sändas via Youtube i april 2022. Syftet med att börja webbsända kommunfullmäktigs sammanträden var dels att tillgodose allmänhetens önskemål, dels en ambition från fullmäktiges presidium att fler av kommunens invånare direkt skulle kunna följa debatt och beslut samt också i efterhand kunna gå in på webben och se vad som hänt. 

Återrapporteringen skulle ha ägt rumt efter tre webbsändningar men det flyttades fram för att få en mer rättvis utvärdering.
Sedan första webbsändningen är det i snitt 140 visningar per sammanträde. Sändningarna finns kvar på Youtube och det skiljer en del i antalet visningar som har gjorts efter sammanträdet. Ett sammanträde från november i fjol har över 3 000 visningar.  

Nu har kommunstyrelsen gett klartecken för en fortsättning av webbsändningarna.  

– Förslaget från kommunfullmäktiges presidium är att vi fortsätter med webbsändningarna. Det finns statistik på hur mycket man har tittat på webbsändningarna efter fullmäktige och även under själva fullmäktigemötet. Det finns ett stort intresse för att ta del av fullmäktiges sändningar, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt